Μήνυμα σε Τουρκία: Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα αποστέλλει η Αθήνα, τονίζοντας μέσω του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πως ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, καθώς επίσης και ότι τα σύνορα δεν αμφισβητούνται.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «τα σύνορα είναι δεδομένα. Δεν αλλάζουν και δεν μπορούν να αλλάξουν», ενώ επισημαίνει ότι τα δυο διαβήματα αφορούν, το πρώτο την απόρριψη του τουρκικού αιτήματος για ενημέρωση σχετικά με τον φράχτη και, το δεύτερο, «κάποια κινητικότητα» που παρατηρήθηκε στην περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας. Ο κ. Δένδιας επισημαίνει, ακόμα, ότι τα λεγόμενά του απομονώθηκαν και διαστρεβλώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο «αναφαίρετο δικαίωμα» της Ελλάδας να επεκτείνει το φράχτη στο έδαφός της αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο Star ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιχείρησε να αμφισβητήσει τη συνοριακή γραμμή στο νότιον Έβρο επικαλούμενο έλλειψη «κοινώς συμφωνημένων γεωγραφικών συντεταγμένων».

-Ad-