Μήνυση από Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Αραχωβίτη για την υπόθεση Folli Follie

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης μετά την προσπάθεια εμπλοκής τους σε σκάνδαλο με φόντο την επιχείριση Folli Follie με βάση ένα email ενός συνεργάτη της επιχείρισης.

Οι τρεις πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή δήλωσαν πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση ότι δεν γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες της εν λόγω επιχείρησης και ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να κινηθούν νομικά μετά την πολιτική αξιοποίηση της υπόθεσης από την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

Έτσι σήμερα το πρωί κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κι αμέσως μετά προέβησαν σε δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο:

Αλέκος Φλαμπουράρης: «Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για να λάμψει η αλήθεια, να αποδειχτεί ότι η προσπάθεια κατασυκοφάντησης των προσώπων μας είναι για να θίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Κατά την εκτίμησή μου -αλλά νομίζω και της πλειοψηφίας του κόσμου- αυτή η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με κρυφούς ή φανερούς κύκλους με στόχο να συκοφαντήσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμιση χρόνια. Αυτό θα αποδειχτεί και εδώ. Έχει ήδη φανεί πως θα πέσει στο κενό η προσπάθεια αυτών των σκοτεινών κύκλων».

Αλέξης Χαρίτσης: «Όπως είχα προαναγγείλει, κατέθεσα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του προσώπου που φέρεται να εμπλέκει το πρόσωπό μου σε μια υπόθεση με την οποία ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση. Είναι πάγια αρχή μου να απαντώ σε πολιτικές κατηγορίες με πολιτικό τρόπο. Όταν όμως θίγεται η τιμή και η υπόληψή μου είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου, όπως και κάθε πολίτη, να χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Με αυτήν την έννοια, κι από δω και πέρα, όποιος υιοθετεί τέτοιες χυδαίες συκοφαντίες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου».

Σταύρος Αραχωβίτης: «Είμαστε εδώ, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταθέσουμε μήνυση. Η συκοφαντία και την εμπλοκή του ονόματός μου δε θα μείνει αναπάντητη σε καμία περίπτωση. Σε όλη αυτή την ιστορία -όπως από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει- δεν είχα καμία εμπλοκή εκ της θέσεως μου. Όλες οι συκοφαντίες θα απαντηθούν. Παρακαλώ και προκαλώ να μην αναπαράγονται ανυπόστατες φήμες, οι οποίες ήδη διερευνώνται από τη δικαιοσύνη».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βραζιλία: Δώδεκα φοιτητές σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην πολιτεία του Σάο Πάολο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ασφυκτική πίεση Τραμπ σε Ζελένσκι – «Θα υπογράψει σύντομα τη συμφωνία για τα ορυκτά», λέει ο Λευκός Οίκος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: «Δεν αιτηθήκαμε την εξαίρεση της κυρίας Λεονταρή, την εμπιστευόμαστε» λένε οι γονείς
21 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο ατύχημα στην Καλλιθέα – Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Ψύχος διαρκείας μέχρι τη Δευτέρα – Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ζάκυνθος: Το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη συμβολαιογράφο που δολοφονήθηκε στο σπίτι της
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ρόδος: 73 χρόνια η ποινή σε γυναικολόγο για βιασμούς και ασέλγεια σε 20 γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025