Μήνυση από γονείς θυμάτων των Τεμπών κατά του Εφέτη ανακριτή για στοιχεία που λείπουν – Η αναφορά σε εκρηκτική ουσία

Ενώπιον της εισαγγελέως πρωτοδικών κατέθεσαν πέντε γονείς θυμάτων μετά τη μήνυση που υπέβαλαν κατά του εφέτη ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Δημήτρης Σκαρίπας, δικηγόρος της Μαρίας Καρυστιανού, στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο του γενικού χημείου του κράτους όπου γίνεται αναφορά σε εκρηκτική ουσία.

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών, δήλωσε: «Θέσαμε ξανά τα ίδια ερωτήματα, για ποιο λόγο ο ανακριτής, ενώ κατάσχεσε τα ηχητικά και βίντεο, στη συνέχεια δεν τα έβαλε και σήμερα έχουν ενσωματωθεί μέρος αυτών και κανένα βίντεο. Τί έχουν άραγε αυτά τα βίντεο που δεν έχει δει κανένας μας»;

Ο Σωτήρης Μήτσκας, πατέρας θύματος είπε πως: «Θα ήθελα από τον κ. Μπακαΐμη να μας δείξει επιτέλους τα βίντεο γιατί τα βίντεο υπάρχουν, αν είναι αθώος αύριο να μας δείξει τα βίντεο».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μαρίας Καρυστιανού, στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο του γενικού χημείου του κράτους όπου γίνεται αναφορά σε εκρηκτική ουσία.

Ο Δημήτρης Σκαρίπας, δικηγόρος της Μαρίας Καρυστιανού, δήλωσε: «Σήμερα έμαθα ότι βρέθηκε η εκρηκτική ουσία σε 13 από τα 25 σημεία τα οποία υποδείχθηκαν από τους δύο πραγματογνώμονες που είχε ορίσει ο ανακριτής»

Η μήνυση των συγγενών προς τον εφέτη ανακριτή, αφορά και στην παραγγελία που έκανε τον Απρίλιο του 2023 προς το νοσοκομείο Λάρισας να καταστραφεί το βιολογικό υλικό των θυμάτων.

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του Δημήτρη που σκοτώθηκε στα Τέμπη, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του, να κληθούν για να καταθέσουν ως αυτόπτες μάρτυρες 171 άτομα που επέβαιναν στο μοιραίο ιντερσίτι.

Οι δικηγόροι της Μαρίας Καρυστιανού κατέθεσαν αίτημα στην εισαγγελία εφετών να οριστούν επίκουροι ανακριτές στην υπόθεση των Τεμπών, εξαιτίας όπως ισχυρίζονται της συχνής απουσίας του εφέτη ανακριτή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απάντηση Ιράν στις απειλές Τραμπ: «Απερίσκεπτες και προκλητικές δηλώσεις»
17 Μαρτίου, 2025
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Ιωάννη
17 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή του καιρού από τις επόμενες ώρες
17 Μαρτίου, 2025
Μήνυση από γονείς θυμάτων των Τεμπών κατά του Εφέτη ανακριτή για στοιχεία που λείπουν – Η αναφορά σε εκρηκτική ουσία
17 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές σε διαμαρτυρία έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον
17 Μαρτίου, 2025
«Είχα τη στολή για την δουλειά μου, είναι ψέμα ότι έκανα προσαγωγές» λέει ο 32χρονος fake αστυνομικός
17 Μαρτίου, 2025
Από τις παραλίες στις χιονοπτώσεις – «Βουτιά» του υδράργυρου ως και 2 βαθμούς
17 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το χάος λίγες ώρες πριν την τραγωδία – Έστελναν τρένα ανάποδα και στα τυφλά
17 Μαρτίου, 2025
Αλέξης Τσίπρας: «Το σημερινό καθεστώς οδηγεί την πατρίδα στα βράχια»
17 Μαρτίου, 2025
Οδύνη και οργή στη Βόρεια Μακεδονία – Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τη φονική πυρκαγιά
17 Μαρτίου, 2025