Μισέλ: Προσευχόμαστε για τον ελληνορθόδοξο ιερέα

Τη δολοφονική επίθεση στη Λιόν σε βάρος του ελληνορθόδοξου ιερέα καταδίκασε ο Σαρλ Μισέλ. “Καταδικάζουμε τη φρικτή πράξη στη Λιόν”, αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της Λιόν ο Σαρλ Μισέλ συμπλήρωσε ότι “όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου”. “Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη στη δημοκρατία”, κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο ελληνορθόδοξος ιερέας πυροβολήθηκε 2 φορές, σύμφωνα με τα όσα είπαν στο newsit.gr από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία. Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Στο Παρίσι επιστρέφει εσπευσμένα ο Γάλλος πρωθυπουργός. Είναι η δεύτερη επίθεση σε εκκλησία στη Γαλλία μέσα σε λίγα 24ωρα.

Ο άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές τον ελληνορθόδοξο ιερέα, στην περιοχή Jean-Mace, στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν και στη συνέχεια διέφυγε.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. Ο δράστης πυροβόλησε τον ελληνικής καταγωγής ιερέα με κυνηγετικό όπλο, στις 17.00 ώρα Ελλάδας. Ο ιερέας είχε τραυματιστεί στο στήθος και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ