Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν αποτελεί αυτή την περίοδο τη βασική πύλη εισόδου στην ΕΕ

Το τελευταίο τρίμηνο οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί πάνω από 90%, καθώς η Ελλάδα δεν αποτελεί αυτή την περίοδο τη βασική πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έκθεση της Frontex, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση.

Για το θέμα της εξόδου από τις δομές, όσων έχουν πάρει άσυλο, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε τα εξής: «Όσοι έχουν πάρει άσυλο πρέπει πλέον να τους βοηθήσουμε να εκδώσουν τα έγγραφα που απαιτούνται και να έχουν τη δυνατότητα να βρουν μια δουλειά και να συντηρηθούν. Εφαρμόζουμε μια πολιτική μη διάκρισης. Δηλαδή αυτοί οι οποίοι έχουν προσφυγικό προφίλ, πέρα της αρχικής στήριξης που είναι απαραίτητη, από εκεί και πέρα έχουν τα ίσα προνόμια του κοινωνικού κράτους που έχουν οι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας, ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω».

Μιλώντας λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλο στην τηλεόραση του MEGA, ο κ. Μηταράκης τόνισε, ότι στην παρούσα φάση ο σχεδιασμός επιβάλλει ελάχιστες νέες δομές φιλοξενίας. “Θέλουμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά, χωρίς να συμφορήσουμε όλη τη χώρα. Πώς; Διαχωρίζοντας ταχύτερα τους πρόσφυγες από τους παράνομα εισελθόντες οικονομικούς μετανάστες, απελαύνοντας τη δεύτερη ομάδα και βοηθώντας αυτούς που δικαιούνται διεθνούς προστασίας μέσω του Προγράμματος Ήλιος να ενσωματωθούν, να βρουν δουλειά, να πατήσουν στα πόδια τους».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025