Μηταράκης: Η νησίδα στον Έβρο δεν είναι ελληνική – Ο φράχτης θα επεκταθεί

Θέση για τη νησίδα του Έβρο όπου εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες πήρε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Παρασκευή (19/8) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. «Δεν είναι ελληνική όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

«Η νησίδα του Έβρου στην οποία εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες δεν είναι ελληνικό έδαφος όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. «Τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όσο και το Κτηματολόγιο, δήλωσαν ξεκάθαρα πως το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας» σημείωσε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επίσης ανάφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, και η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα.

«Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην ΕΕ λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές».

Αναφερόμενος στην άφιξη μεταναστών σε άλλα νησιά, όπως τα Κύθηρα, ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, έχουν αναγκάσει τους λαθροδιακινητές να αναζητήσουν άλλες διαδρομές σε άλλα νησιά και εργαλειοποιούν τις νησίδες του Έβρου.

«Θα επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο»

«Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα» ανακοίνωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτό δημιούργησε πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές, καθώς δεν υπήρχαν εργάτες γης.

Εστιάζοντας στις προσφυγικές ροές εξήγησε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, 8.500 μετανάστες». «Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών έως τώρα» πρόσθεσε ο Νότης Μηταράκης.

Κλείνοντας είπε ότι στις 31 Δεκεμβρίου θα απελευθερωθούν όλα τα διαμερίσματα που έχουν διατεθεί σε αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώνεται το σχετικό πρόγραμμα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines με προορισμό το Νέο Δελχί
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Η ώρα της αλήθειας στην κάλπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Στο χειρουργείο το ένα από τα δύο θύματα των πυροβολισμών έξω από νυχτερινό κέντρο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Σενάριο σήψης «βλέπουν» οι επιστήμονες για την επιδείνωση της υγείας του – Έκανε μετάγγιση λόγω σοβαρής αναιμίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κόνι Μεταξά για το διαζύγιο με τον Μάριο Καπότση: «Σώθηκε» γιατί έφυγε από δίπλα μου; – Μεγάλη κουβέντα το ποιος φεύγει
23 Φεβρουαρίου, 2025
Νότια προάστια: Επιχειρηματίας κατήγγειλε διάρρηξη στο σπίτι του – Άγνωστοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 58χρονος που τραυμάτισε με όχημα και εξύβρισε αστυνομικό
23 Φεβρουαρίου, 2025
Tραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε σπάνιες γαίες και πετρέλαιο, οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Εξωφρενικό τροχαίο με ένα 4χρονο στο νοσοκομείο – Ο πατέρας του οδηγούσε μεθυσμένος
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Του χορηγήθηκε ξανά οξυγόνο – Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και πιστούς στο μήνυμά του
23 Φεβρουαρίου, 2025