Μηταράκης: Μείωση των προσφυγικών ροών στη Σάμο κατά 95%

Στη Σάμο βρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έδωσε το παρών στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολική Σάμου.

“Βρέθηκα για άλλη μία φορά στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για να συζητήσουμε την μεταναστευτική κρίση. Σε ένα διαφορετικό κλίμα από την προηγούμενη επίσκεψη. Η μείωση των ροών στη Σάμο υπερβαίνει το 95% τους τελευταίους μήνες, το 40% των διαμενόντων στο Βαθύ έχει φύγει, καθώς και ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε την δομή που λειτουργεί εντός αστικού ιστού. Με σχέδιο ανακτούμε τον έλεγχο του μεταναστευτικού”, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ανατολικής Σάμου, όπου και συμμετείχε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μηταράκης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Σάμο, όπου και είχε σειρά συναντήσεων με τον αντιπεριφερειάρχη του νησιού, Βασίλειο Πανουράκη, το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γεώργιο Στάντζο, το μητροπολίτη Σάμου, Iκαρίας και Κορσεών , Ευσέβιο, και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Σάμου, αντιπλοίαρχο Δημήτρη Τσινιά.

-Ad-