Μητέρα 16χρονης: Με απειλούσαν μέσα στα Δικαστήρια πως θα με βρουν σφαγμένη

Ελεύθεροι αφέθησαν χθες το πρωί μέχρι την Πέμπτη οπότε θα γίνει η δίκη κατά την αυτόφωρη διαδικασία οι γονείς του 20χρονου που μηνύθηκε από την μητέρα 16χρονης για αρπαγή και ξυλοδαρμό ανήλικης. Ο 20χρονος όμως παραμένει κρατούμενος.

Μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Π» το πρωί του περασμένου Σαββάτου η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ παράλληλα έκανε και ανακοίνωση!

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν και συνέλαβαν σε περιοχή της Πάτρας, τους δύο εκ των τριών κατηγορούμενων, ενώ έπειτα από λίγη ώρα προσήλθε αυτοβούλως, μαζί με την ανήλικη, στην Ασφάλεια και συνελήφθη ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ο γιος των δύο πρώτων συλληφθέντων.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η ανήλικη μεταφέρθηκε από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος στο νοσοκομείο, για την παροχή ιατρικής βοήθειας και εκτίμησης. Πρόκειται για την κοπέλα που είχε νοσηλευθεί στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών (Δαφνί) κι από εκεί (όπως καταγγέλλεται) «απήχθη» από τον σύντροφό της, αφού πρώτα μαζί με την παρέα του έσπασαν την περίφραξη. Η νεαρή, προ ημερών, μετέβη στο σπίτι της με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού σε όλο της το σώμα!

Η μητέρα έκανε μήνυση, ωστόσο λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών της τοπικής Αστυνομίας (έπρεπε να γίνει διαβίβαση της μήνυσης από το 2ο στο 3ο Τμήμα) παρήλθε το αυτόφωρο και ο καταγγελλόμενος “κακοποιητής” δεν προσήχθη καν.

Η μητέρα είχε ενημερώσει την «Π» πως ο ξυλοδαρμός έγινε σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στο “Σκαγιοπούλειο” και πλέον αναζητά υλικό από κάμερες, ώστε να έχει ένα ακλόνητο πειστήριο στο δικαστήριο.

Η γυναίκα και χθες το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών και αφού οι δύο γονείς του 20χρονου είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την Πέμπτη έκανε λόγο και πάλι για απειλές: “Απειλούμεθα οικογενειακώς, όλα είναι καταγεγραμμένα στις μηνύσεις και στην Εισαγγελία. Μια φορά πήγαν οι γιοί μου να την πάρουν από το σπίτι του νεαρού και βγήκε ο πατέρας του και κυνήγησε τα παιδιά! Εχω φτάσει στα όρια μου και θα πάρω το νόμο στα χέρια μου!”. Μάλιστα όπως είπε χθες η Χριστίνα Τσαμπρού, μητέρα της 16χρονης ακόμη και μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου άκουσε απειλές από τον 20χρονο πως «αν δεν πάρει πίσω τις μηνύεσεις και πάνε όλοι φυλακή, θα την σφάξουν… όσοι μείνουν πίσω»! Η ίδια όμως δήλωσε πως προκειμένου να προστατεύσει το παιδί της δεν θα υποχωρήσει. Η ανήλικη αντιμετωπίζει, ούτως ή άλλως, ψυχιατρικά προβλήματα, έχει τάσεις φυγής, όμως σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα όταν κακοποιείται, αναζητά τη μητέρα της, κάτι που φαίνεται και από τα μηνύματα που της έχει αποστείλει, μέσω διαδικτύου.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η 16χρονη ήταν με την θέλησή της στο σπίτι του 20χρονου και πως ακόμη και όταν είχε σε δημόσιο χώρο ξυλοκοπηθεί, ναι μεν πήγε αρχικά στο πατρικό της, όμως στην συνέχεια θέλησε να επιστρέψει στον φίλο της. Όμως είναι ανήλικη και ο νόμος δεν αιτιολογεί τέτοιες ενέργειες γι αυτό και συνελήφθησαν και οι γονείς του νεαρού που την «φιλοξενούσαν» στο σπίτι τους.

Πηγή: flamis.gr