Μητροπολίτης Κοζάνης: «Εγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες»

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων ο Μητροπολίτης Κοζάνης και Σερβίων, Παύλος, προχώρησε σε μια νέα διευκρινιστική δήλωση λέγοντας πως αυτός δεν είπε ποτέ τις γυναίκες κλώσσες.

Το βράδυ της Παρασκευής (20.4.2024) μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη ο Μητροπολίτης μιλώντας για την παραβατικότητα των ανηλίκων παρομοίασε τις μητέρες με τις κλώσσες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega σημείωσε: «Είπα τη γυναίκα κλώσσα; Είπα ότι εάν η κλώσσα φύγει από τα πουλιά της, καταστράφησαν τα πουλιά της. Έτσι και η μάνα, όταν εγκαταλείπει τα παιδιά της γίνονται συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες δεν σας ενοχλούν; Δεν τα αγαπάτε αυτά τα παιδιά; Έλεος πια! Γίνετε άνθρωποι, μανάδες θέλουμε».

Και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα».

Τι είχε αναφέρει ο Μητροπολίτης Κοζάνης:

«Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσσα τα πουλάκια της κάτω από τις πτέρυγές της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο.

Δείτε το βίντεο μετά το 02:03:36:

Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία».