Μητροπολίτης Σεραφείμ: Θα λειτουργήσουμε τους Ναούς κι ας έρθουν να μας πιάσουν

Την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εισηγήσεως των ειδικών, να ανοίξουν οι εκκλησίες με κανόνες μόνο Χρισοτύγεννα και Φώτα, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, προειδοποιώντας ότι «εμείς θα ανοίξουμε τους ναούς κι ας έρθουν να μας πιάσουν».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «ναι, το είπαμε αυτό γιατί δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας, να πούμε ότι θα έρθουν κάποιοι κι άλλοι θα μείνουν απέξω. Είμεθα πατέρες, ποιμένες της Εκκλησίας και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε αυτή τη διάκριση. Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα, και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση που παίρνει μέτρα σε όλα τα άλλα επίπεδα, κι εδώ βεβαίως θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες προβλέψεις. Όμως, δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το ποίμνιό μας απέξω».

Στην ερώτηση αν η αντίδρασή του αφορά το όριο των εννέα ατόμων μέσα στον ναό, ο Μητροπολίτης απάντησε: «Εδώ, στα Κύθηρα, δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού. (…) Λάβαμε τα μέτρα μας, μία σωστή απόσταση. Όχι ένα άτομο ανά 10 ή 5 τ.μ. Είναι υπερβολικό αυτό το πράγμα».

«Είμεθα υπό διωγμόν. Αν σκεφτείτε στον Άγιο Ανδρέα Πατρών τους κλοιούς των αστυνομικών, αλλά και στον Άγιο Σπυρίδωνα Κέρκυρας και στο Λεκανοπέδιο Αττικής σε εορτάζοντες ναούς, να μην επιτρέπουν ούτε κεράκι να ανάψει ο πιστός, να προχωρήσει μέσα όπως πάει στα σούπερ μάρκετ, στα κομμωτήρια, στα φαρμακεία, στα μέσα κυκλοφορίας όπου συνωστίζονται, αλλά εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Φοβάμαι ότι υπάρχει μια σκοπιμότητα», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί στους κόλπους της Εκκλησίας, είπε: «Αυτό είναι φυσικό. Και πριν τον κορωνοϊό δεν είχαμε τη γρίπη, από την οποία προβλάλλονταν και οι κληρικοί; Στον έξω χώρο μπορεί ο καθένας, στις επαφές που έχει, να προσβληθεί».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο πάπας Φραγκίσκος πέρασε μια ήρεμη νύχτα, αλλά παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
24 Φεβρουαρίου, 2025
«Προσπάθησε να με πνίξει και με βίασε» λέει 56χρονη που κατήγγειλε 33χρονο για σεξουαλική κακοποίηση – Σήμερα η δίκη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άρειος Πάγος για Τέμπη: Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί τους δικαστικούς λειτουργούς
24 Φεβρουαρίου, 2025
Προς επαναλειτουργία το «Allou! Fun Park»: Δόθηκε το πράσινο φως από τον Δήμο Ρέντη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γαλεντέρης για Καλογήρου: Οι τοξικολογικές δεν μπορούν να βρουν την αιτία θανάτου χωρίς τις ιστολογικές – Δεν αποκλείουμε τίποτα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς του Γεράσιμου – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Τι θα γίνει με μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ – Η απόφαση των εργαζομένων
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Το «καλό σενάριο» για δικομματική κυβέρνηση κερδίζει έδαφος – Ο διπλασιασμός ποσοστών του AFD στις μετεκλογικές προκλήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός ποινικολόγος – «Μην μας πιέζετε για δηλώσεις» λένε τα παιδιά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Κ.Χατζηδάκης από Σύρο: «Κι εκείνοι που δεν μας ψηφίζουν σε εμας ελπίζουν!» (vid)
24 Φεβρουαρίου, 2025