Μητσοτάκης προς ομογενείς των ΗΠΑ: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξη των παιδιών της

«Η Ελλάδα έχει πάντα ανάγκη τη στήριξη των παιδιών της. Και αυτά, όπου κι αν ζουν, έχουν πάντα ανάγκη τον λαμπρό της ήλιο και τις γαλανές της θάλασσες», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του προς τους ομογενείς των ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του covid-19.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο δεύτερο μήνα των έκτακτων μέτρων και πως μετά την παράνομη εισβολή μεταναστών στα σύνορα, δεχτήκαμε και την επίθεση αυτού του αόρατου εχθρού κατά της υγείας.

«Την πρώτη μάχη, την κερδίσαμε. Ενώ τη δεύτερη, την κερδίζουμε καθημερινά. Με γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις της κυβέρνησης. Με κινητοποίηση του κράτους. Και με υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών σε πόλεις και χωριά» τονίζει, προσθέτοντας πως η σκέψη του είναι στους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται και ιδίως σε εκείνους που ζουν στις ΗΠΑ.

«Η εμπειρία από την χώρα μας δείχνει πως η ψυχραιμία και η αλληλεγγύη φέρνουν αποτέλεσμα. Ας μείνετε, λοιπόν, σπίτι, φροντίζοντας την προσωπική σας υγιεινή και τους πιο ευάλωτους. Και στοιχηθείτε ο ένας δίπλα στον άλλο. Η Πρεσβεία και τα προξενεία μας θα είναι πάντα ανοιχτά για σας. Και οι ομογενειακές οργανώσεις με την Εκκλησία μας αποτελούν ένα σταθερό δίκτυο προσφοράς και αλληλοβοήθειας», υπογραμμίζει.

Ο πρωθυπουργός τους καλεί επίσης νοερά να ταξιδέψουν στην πατρίδα, τους προτρέπει να επικοινωνήσουν με συγγενείς και να γνωρίσουν τη νέα πλατφόρμα www.greecefromhome.com.

«Θα τα καταφέρουμε», διαβεβαιώνει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Με υπευθυνότητα και πειθαρχία, σύντομα η περιπέτεια της πανδημίας θα περάσει. Κι εκείνη η στιγμή πρέπει να μας βρει υγιείς και με το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Για να ξαναβρεθούμε, ενωμένοι και δυνατοί, το καλοκαίρι, στην πατρίδα».

Ακολουθεί τον πλήρες κείμενο του μηνύματος του πρωθυπουργού:

Συμπατριώτες μου στην Αμερική,

Η Ελλάδα μπαίνει ήδη στον δεύτερο μήνα των έκτακτων μέτρων που μας επέβαλε η πανδημία. Μαζί με την παράνομη εισβολή μεταναστών στα σύνορα μας, δεχτήκαμε και την επίθεση αυτού του αόρατου εχθρού κατά της υγείας. Την πρώτη μάχη, την κερδίσαμε. Ενώ τη δεύτερη, την κερδίζουμε καθημερινά. Με γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις της κυβέρνησης. Με κινητοποίηση του κράτους. Και με υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών σε πόλεις και χωριά.

Τούτες τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μου είναι και στους αδελφούς μας πέρα από τα σύνορα. Στους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται -και ιδίως των Ηνωμένων Πολιτειών, και της Νέας Υόρκης, που μετρούν πολλά κρούσματα και, δυστυχώς, απώλειες από τον Covid-19. Η Μητέρα πατρίδα είναι κοντά τους!

Η εμπειρία από την χώρα μας δείχνει πως η ψυχραιμία και η αλληλεγγύη φέρνουν αποτέλεσμα. Ας μείνετε, λοιπόν, σπίτι, φροντίζοντας την προσωπική σας υγιεινή και τους πιο ευάλωτους. Και στοιχηθείτε ο ένας δίπλα στον άλλο. Η Πρεσβεία και τα προξενεία μας θα είναι πάντα ανοιχτά για σας. Και οι ομογενειακές οργανώσεις με την Εκκλησία μας αποτελούν ένα σταθερό δίκτυο προσφοράς και αλληλοβοήθειας.

Ταξιδέψτε, τέλος, νοερά, για να πάρετε κουράγιο από την πατρίδα, μειώνοντας έτσι την απόσταση ανάμεσά μας: Επικοινωνήστε με συγγενείς. Παρακολουθήστε στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο ελληνικά προγράμματα. Γνωρίστε την νέα πλατφόρμα μας www.greecefromhome.com. Δοκιμάστε μαθήματα ελληνικών. Και με τις αναμνήσεις απ’ τα ταξίδια σας εδώ, βάλτε χρώμα στο γκρίζο που πρόσκαιρα μάς πολιορκεί.

Συμπατριώτες μου,

Οι παππούδες και οι γονείς σας ξεκίνησαν από μία μικρή χώρα δίχως μέσα, αλλά με αστείρευτη δύναμη και επινοητικότητα. Στέριωσαν και πέτυχαν στις νέες πατρίδες, κατανικώντας κάθε δυσκολία. Έτσι και εμείς, τώρα, θα τα καταφέρουμε.

Με υπευθυνότητα και πειθαρχία, σύντομα η περιπέτεια της πανδημίας θα περάσει. Κι εκείνη η στιγμή πρέπει να μας βρει υγιείς και με το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Για να ξαναβρεθούμε, ενωμένοι και δυνατοί, το καλοκαίρι, στην πατρίδα.

Η Ελλάδα έχει πάντα ανάγκη τη στήριξη των παιδιών της. Και αυτά, όπου κι αν ζουν, έχουν πάντα ανάγκη τον λαμπρό της ήλιο και τις γαλανές της θάλασσες.

Εύχομαι υγεία και κουράγιο σε όλους,

Και με το καλό να ανταμώσουμε!

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου έπειτα από καβγά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών
22 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση στο Βερολίνο: «Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του δράστη»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Θρίλερ στη Βούλα: Αυτή είναι η Κινέζα που βρέθηκε κρεμασμένη στην σπηλιά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Νοίκιασε αυτοκίνητο, αγόρασε ποτά και ηχοσύστημα αποστέλλοντας με e-mail πλαστά καταθετήρια από τράπεζες
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γεωργιάδης για Τέμπη: «Οι πολλές ευγένειες τελειώσανε. Όλο αυτό πια είναι γελοιότητα. Δεν ντρέπονται επιτέλους;»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Έρευνες για βιασμό γυναίκας στη Χαλκίδα: Τέσσερις συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μάντζος για το επεισόδιο με συνεργάτιδά του στη Βουλή: «Υπήρξε έντονη διαφωνία, λιποθύμησε και χτύπησε στην πόρτα»
22 Φεβρουαρίου, 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι και τη Δευτέρα το έντονο κύμα ψύχους – Τα νέα στοιχεία της ΕΜΥ
22 Φεβρουαρίου, 2025