Mητσοτάκης: Αφήστε την οικογένειά μου εκτός πολιτικής σύγκρουσης

Σε μία ανάρτηση διαφορετική από όσες έχει κάνει ως τώρα προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (1/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, μετά την επίθεση που δέχτηκε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, στον απόηχο της υπόθεση των παραιτήσεων των δύο υπουργών Μπρατάκου – Παπασταύρου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε.

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση. H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στα περί μήνυσης

«A bientot, madame» («Τα λέμε σύντομα») ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στη μήνυση που δήλωσε πως θα της κάνει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Η τομεάρχης Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίζει την επίμαχη ανάρτησή της αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζει ούτε «και».

«Την περιμένω και της λέω από τώρα πως θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν. Ίσα ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με την σύζυγο του πρωθυπουργού και να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 ευρώ χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι», ανέφερε η Ελενα Ακρίτα στην ανάρτησή της.