Μητσοτάκης: Απαντάμε στους μύθους για την ακρίβεια με περισσότερη δουλειά

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην παρουσίαση που θα γίνει για την έκθεση του Ταμείου Ανάκαμψης και έστειλε μήνυμα στους υπουργούς του, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας για την απορρόφηση των κονδυλίων.

Η ακρίβεια τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής βίας, η κρίση στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και η μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού, περιλαμβάνονταν στην εισήγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργικό συμβούλιο. «Στο επίκεντρο και της σημερινής μας συνάντησης είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της, τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο το πρώτο μετά τις θερινές διακοπές.

«Σε μια στιγμή που ο πληθωρισμός υποχωρεί, κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα στην αγορά και ζήτησα από τον υπουργό Ανάπτυξης να μας ενημερώσει για προϊόντα και αν γίνουν συγκρίσεις τιμών σε σχέση με πέρυσι. Τα αναχώματα που έχουμε υψώσει και είναι πολλά και αποτελεσματικά και η κρίση βαίνει προς το τέλος της αλλά η μάχη συνεχίζεται καθώς έχουμε ένα άλλο μέτωπο τώρα με τα σχολικά είδη ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο και είδα με χαρά πολλές σχολικές αλυσίδες που προσφέρουν ήδη τιμές αισθητά χαμηλότερες. Κανείς δεν λέει ότι οι τιμές δεν έχουν ανέβει και στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και αντιστεκόμαστε τα πράγματα θα πάνε καλύτερα οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα έπεσαν κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης και αν δείτε τον δείκτη στις τιμές των τροφίμων κινείται πτωτικά», υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Θα μιλήσουμε γι’ αυτό και στη ΔΕΘ και η Ελλάδα παρά τα εμπόδια ανεβάζει ταχύτητα και η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιό της ένα σχέδιο 4ετιας και όλα αυτά τα βήματα που γίνονται θα οδηγήσουν σε μεγάλα άλματα και μεγάλες αλλαγές

Η μεγάλη απάντηση στην ακρίβεια είναι η αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα. Θα πούμε γι’ αυτά σε 10 ημέρες και όσον αφορά στους μύθους που διακινούνται ότι δήθεν η Ελλάδα είναι χειρότερη και από τη Βουλγαρία».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε: «Σίγουρα η αντιπολίτευση μπορεί να μείνει αιχμάλωτη των αδιεξόδων της την αφήνουμε στην κρίση της όσο αυξάνονται τα αδιέξοδα της αντιπολίτευσης αυξάνονται οι ευθύνες μας. Δε νομίζω ότι ο κόσμος ασχολείται με αυτά που συμβαίνουν στην αντιπολίτευση αλλά στην καθημερινότητα του.

Θα δώσουμε την εξουσιοδότηση για τη νέα σύμβαση της Αττικής Οδού και θα υπάρχει χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια θα μειωθεί από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ.

Αντίστοιχη ήταν και η παρουσία μας στην Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά διαπίστωσαν όλοι το εύρος των παρεμβάσεων. Η πλατφόρμα που αναρτήσαμε στο διαδίκτυο παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα έργα που υλοποιούνται ανά την Επικράτεια.

Μια διαύγεια για όλα τα έργα που γίνονται στην χώρα. Θα έχουμε 950 νέα λεωφορεία στους δρόμους έως το καλοκαίρι του 2025».

Αναφέρθηκε επίσης στα νέα όπλα στην φαρέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. «Με τα νέα γραφεία αντιμετώπισής της το κράτος πλέον μπορεί να σταθεί αποτελεσματικά δίπλα στις γυναίκες», σημείωσε.