Μητσοτάκης από Καστοριά: Η πρώτη κάλπη θα είναι η πιο κρίσιμη

Η Καστοριά ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε εξαγγελίες για όσους συνταξιούχους δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Για το προεκλογικό κλίμα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θα ακολουθήσει το κρεσέντο λαϊκισμού και λάσπης και επανέλαβε με έμφαση ότι η πρώτη κάλπη θα είναι η πιο κρίσιμη καθώς όπως τόνισε θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει.

Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι τίποτα δεν είναι κεκτημένο, τίποτα δεν είναι δεδομένο αλλά και πως αυτοδύναμη Ελλάδα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην Τουρκία λέγοντας ότι ήμασταν οι πρώτοι που τείναμε χείρα φιλίας γιατί αυτό επιτάσσουν οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου της κατασκευής της σήραγγας Κλεισούρας.

Το μεσημέρι θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας από την Κοζάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σημαντικά νέα εδώ για την περιοχή, όπως η ενεργοποίηση του προγράμματος του Αναπτυξιακού Νόμου με στόχο τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα απόνερα από τη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης και του σταδιακού κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων.

Το απόγευμα με ενδιαφέρον αναμένεται να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση, όπου θα στείλει πολιτικά μηνύματα.

Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τη Φλώρινα, όπου και θα εγκαινιάσει την υπερσύγχρονη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5» και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα περιφερειακά μέσα στη Κοζάνη.