Μητσοτάκης από Θάσο: Είδαμε προβλήματα με το ΕΚΑΒ, θα τα διορθώσουμε

Τη Θάσο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ομιλία του προς τους πολίτες επανέλαβε πως «χρέος της δικής μας παράταξης είναι να στηρίζει πάντα τους πιο αδύναμους». «Εμείς είμαστε εδώ για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Είμαστε μία παράταξη βαθιά λαϊκή, η οποία πρώτα και πάνω απ’ όλα στρέφει το βλέμμα της στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που χρειάζονται τη στήριξη του κράτους», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση του ΕΣΥ σημειώνοντας πως «εμείς δεν κρύψαμε ποτέ τις δυσκολίες. Έχω πει προσωπικά ότι για μένα η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία».

«Είδαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην πανδημία. Ξέρουμε τις προκλήσεις, γνωρίζουμε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας. Τα προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα με το ΕΚΑΒ, πρέπει να τα διορθώσουμε. Και θα τα διορθώσουμε. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Θα είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε.

Αναφερόμενος στη φορολογία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές». «Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή, την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή. Αυξημένοι φόροι κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν. Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της συλλογικής ευημερίας θα μοιράζεται τελικά δίκαια σε όλες και σε όλους», σημείωσε.

Όπως είπε, «αυτή η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της λελογισμένης μείωσης των φόρων, της στήριξης, της ανάπτυξης, των επενδύσεων πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία, ώστε αυτή η πορεία προκοπής, την οποία έχουμε χαράξει, να μην διακοπεί».

«Αυτό τελικά είναι και το πραγματικό ζητούμενο των επόμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου, εκλογές στις οποίες δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι πολίτες όχι απλά θα επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή που έκαναν την 21η Μαΐου, αλλά θα μας δώσουν ακόμα υψηλότερα ποσοστά. Εδώ, στην Καβάλα, δεν κρύβουμε το στόχο μας: εδώ πάμε για το 4 – 0. Πάμε να βγάλουμε τέσσερις βουλευτές. Όμως, όσο ικανοποιημένοι είμαστε για το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, άλλο τόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ούτε να είμαστε αλαζόνες, ούτε να θεωρήσουμε δεδομένο το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «εδώ το «σκορ» της προηγούμενης κάλπης δεν μετράει στη δεύτερη κάλπη. Μετράει στον βαθμό που έστειλε η ελληνική κοινωνία ένα μήνυμα για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία, αλλά οι κάλπες πρέπει να ξαναγεμίσουν».

-Ad-