Μητσοτάκης: «Δεν πρέπει να κρυφτούμε, αναλαμβάνω την ευθύνη»

Θα κινήσω γη και ουρανό ώστε το έργο της τηλεδιοικησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Είπε ότι θα υπάρξει οικονονομική και ηθικη στήριξη των θυμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι επαναλαμβάνω δημόσια τη συγγνώμη μου και υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και να μην κρυφτουμε μέσα από μια σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων.

Η τεχνολογία θα μας είχε βοηθήσει να αποτρέψουμε το αδιανόητο, σημείωσε και είπε ότι θα λειτουργεί σε λίγους μήνες το σύστημα τηλεδιοίκησης κι ότι δεν προφτάσαμε να το εγκαταστήσουμε πριν συμβεί το κακό.

Τόνισε ότι όλοι φταίμε ενώ όπως είπε τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η δικαιοσύνη. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκα για απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα ενώ είπε θα υπάρξει άμεση δρομολόγηση άμεση για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους αισθάνθηκε προσωπικά οργή αλλά και ντροπή. «Έχω υποχρέωση να μετατρέψω τα συναισθήματα μου σε δημιουργική δράση».

Τα τρένα θα πρέπει να αρχίσουν να κινούνται το συντομότερο δυνατόν με ασφάλεια και 2 σταθμάρχες στη βάρδια. Είναι μια προσπάθεια που θα έχουμε στο πλευρό μας όλους τους εργαζόμενους.

Αυστηροποιούμε άμεσα το νομικό πλαίσιο για τις καταστροφές και τις κλοπές.

Επίσης, προσλήψεις τακτικού προσωπικού άμεσα. Θα κινήσω γη και ουρανό ώστε το έργο της τηλεδιοίκησης να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι συναντήθηκε με ειδικούς της ευρωπαϊκής επιτροπής για την πλήρη αναδιοργάνωση των σιδηροδρόμων και ζήτησε αναλυτική έκθεση για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων μας. Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί αμέσως η έκθεση στην δημοσιότητα.

Τόνισε ακόμα ότι θα χρειαστεί και θα βρεθεί και πρόσθετη χρηματοδότηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι όλες οι ηγεσίες των κομμάτων θα ενημερωθούν για να ενσωματώσουμε και τις προτάσεις τους.

Απευθυνόμενος στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έχουν κάθε δίκιο να είναι θυμωμένοι το ίδιο και οι γονείς τους όλοι μας βλέπουμε τα παιδιά μας σε αυτά τα παιδιά αλλά απηύθυνε έκκληση να μην επιτρέψουμε η οργή να γίνει η σπίθα ενός νέου διχασμού. «Είναι η όψη ενός νομίσματος που έχει πληρώσει ακριβά η χώρα».

Είναι αδιανόητο στην ίδια χώρα που σε λίγους μήνες έγιναν 100000 δωρεάν μαστογραφίες σώζοντας ζωές να χάνονται ζωές σε άλλη κατεύθυνση.