Μητσοτάκης: Έχουμε πίστη στις δυνάμεις και τους συμμάχους μας

Μήνυμα εθνικής ενότητας έστειλε το βράδυ της Τρίτης από τον Ωρωπό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων για την παραχώρηση των παλαιών φυλακών Ωρωπού στο Δήμο με σκοπό την ίδρυση «Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού».

Αναφερόμενος έμμεσα στα όσα διαδραματίστηκαν εντός της ημέρας, στον απόηχο των προκλητικών NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι προκλήσεις που θα συναντήσουμε δεν περιορίζονται στο πεδίο της Οικονομίας. Το περιβάλλον γύρω μας είναι ασταθές. Οι γείτονές μας φροντίζουν συνεχώς να το φορτίζουν. Είμαστε όμως συνηθισμένοι, δοκιμασμένοι στις εξάρσεις της στιγμής».

«Είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις μας αλλά και για τους συμμάχους μας. Έχουμε εθνική αυτοπεποίθηση και πίστη στο Δίκαιο. Γι’ αυτό μιλάμε λίγο και εργαζόμαστε πολύ. Η εθνική ενότητα αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τις προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση νωρίτερα στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα.

Tο απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, τόνισε ότι πλέον η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος, μετά και την έκδοση των τριών NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα.