Μητσότακης για κατώτατο μισθό: Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα

Για τον κατώτατο του μισθό, που από σήμερα Σάββατο 1 Απριλίου, ο οποίος με την τελευταία αύξηση κατά 9,4%, διαμορφώνεται στα 780 ευρώ τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι είναι «στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά».

«Από σήμερα ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει στα 780 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα. Έτσι, στο τέλος του μήνα, 585.000 εργαζόμενοι συμπολίτες μας θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται.

Από το 2019, όταν και αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού φτάνει στο 20%.

Γνωρίζω καλά ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμη χαμηλοί. Προφανώς η νέα αύξηση δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα. Όμως η χώρα μας -χάρη στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας που πετυχαίνουμε τα τελευταία χρόνια- σταδιακά συγκλίνει με την Ευρώπη στα εισοδήματα. Μεταξύ των 22 ευρωπαϊκών χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στη 10η θέση. Αυτή η πορεία σύγκλισης δεν πρέπει να ανακοπεί.

Το μεγάλο μας στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι η ακόμη πιο δυναμική αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί ξανά τη διακυβέρνηση του τόπου», έγραψε στο Facebook ο πρωθυπουργός.

-Ad-