Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Σημαντική πρόοδος για αποσυμφόρηση στα νησιά

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας , Κυριάκος Μητσοτάκης,  είχε συνάντηση με την Ευρωπαΐα Επίτροπο για εσωτερικές υποθέσεις  σχετικά με το μεταναστευτικό και σημείωσε πως είναι σημαντική η αποσυμφόρηση στα νησιά.

Με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ylva Johansson, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πρόταση της Κομισιόν για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Η πρόταση αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος, δυσανάλογο βάρος του οποίου σηκώνουν σήμερα τα κράτη πρώτης υποδοχής.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη σύσταση προανακριτικής κατά Παππά

Υπήρξε κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών πως χρειάζονται ουσιαστικές βελτιώσεις στη βάση της αλληλεγγύης, ώστε να μην μετακυλίεται όλη η ευθύνη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος αποκλειστικά στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη πλήρους εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος. Συζητήθηκαν, τέλος, οι εξελίξεις όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

-Ad-