Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέματα αγροτικού, οικονομίας, φορολογίας, ασφάλειας και πανεπιστημίων, ενώ σχολίασε και τη μελλοντική του πορεία μετά την πολιτική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε vidcast με τους Κωνσταντίνο Κίντζιο και Σπύρο Ανδριανό για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, την οικονομία και την πολιτική ζωή της χώρας.
Αναφερόμενος στην εκλογή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο Eurogroup, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Την ίδια μέρα δύο διαφορετικές Ελλάδες: Πιερρακάκης Πρόεδρος στο Eurogroup και ο επονομαζόμενος “Φραπές”. Ξέρω με ποια Ελλάδα είμαι και για ποια Ελλάδα αγωνίζομαι».
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον πρωτογενή τομέα τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης ανασυγκρότηση του τομέα, προτείνοντας τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής στη Βουλή για τη διαμόρφωση σχεδίου με ευρύτερη συναίνεση.
Σχετικά με την ακρίβεια, ο Μητσοτάκης τόνισε ότι η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος παραμένει προτεραιότητα, με στόχο τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο στα 950 ευρώ. Άφησε παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων στην προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι η φορολογία των νομικών προσώπων έχει ήδη μειωθεί σημαντικά υπό τη διακυβέρνηση της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε μηδενική ανοχή για παραβατική οδική συμπεριφορά, υπογραμμίζοντας τον ρόλο του νέου ΚΟΚ, των καμερών και των αυξημένων ελέγχων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο άβατο στα πανεπιστήμια, σημειώνοντας ότι πλέον η Αστυνομία μπορεί να παρεμβαίνει και να απομακρύνει τους «μπαχαλάκηδες».
Σε προσωπικά θέματα, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν σκοπεύει προς το παρόν να γράψει βιβλίο, αφήνοντας τη θέση σε άλλους πρώην πρωθυπουργούς, ενώ για τη ζωή μετά την πολιτική ανέφερε: «Η πολιτική δεν είναι για πάντα – σίγουρα θα δουλέψω μετά την πολιτική». Όσον αφορά τις εκλογές του 2027, είπε ότι οι πολίτες έχουν δύο επιλογές: να τον απολύσουν ή να του ανανεώσουν το τετραετές «συμβόλαιο».















