Μητσοτάκης για Ουκρανία: Προς όφελος όλων η αποκλιμάκωση

Στο δείπνο με το οποίο ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής χθες βράδυ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ευρωπαίους ομολόγους του για τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στο Σότσι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία θα ήταν προς όφελος όλων, θυμίζοντας ότι θα επιβάλλονταν συντονισμένες κυρώσεις σε περίπτωση επιθετικών ενεργειών. Πρόσθεσε ότι η υλοποίηση της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ και η επανενεργοποίηση των διαπραγματεύσεων του σχήματος της Νορμανδίας προσφέρουν τη βάση για την εκτόνωση της κρίσης.

Στη συζήτηση για το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός έκανε αναλυτική αναφορά στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στην προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, στις νέες δομές, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και στο πρόγραμμα «Ήλιος» για την πολιτική ενσωμάτωσης όσων δικαιούνται διεθνή προστασία και για τους ασυνόδευτους ανήλικους.

Υπογράμμισε παράλληλα τις ευθύνες της Τουρκίας στα σύνορα και την μη συμμόρφωσή της προς τις υποχρεώσεις της δυνάμει της λεγόμενης κοινής δήλωσης με την ΕΕ (2016), σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Κριστίν Λαγκάρντ για την απόφαση της ΕΚΤ και την ειδική πρόνοια που επέδειξε για τα ελληνικά ομόλογα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μποφίλιου: «Βίωσα λεκτική και σωματική βία σε μαγαζί που εργαζόμουν»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν
5 Φεβρουαρίου, 2025
Χαμάς κατά Τραμπ για τις δηλώσεις του σχετικά με την Γάζα – «Συνταγή για χάος»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Φολέγανδρος: Χωρίς ρεύμα και νερό χωριό του νησιού – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος
5 Φεβρουαρίου, 2025
Στους 11 ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση σε σχολείο στη Σουηδία
5 Φεβρουαρίου, 2025
Νέα σοκαριστική μαρτυρία για τον 3χρονο Άγγελο: «Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού το έδερνε»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για Σαντορίνη: Υπαρκτό το σενάριο για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ανασύρθηκαν οι σοροί και των 67 θυμάτων από την αεροπορική τραγωδία στην Ουάσινγκτον
5 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του Snik
5 Φεβρουαρίου, 2025
Eκπαιδευτικός στην Καβάλα κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων
5 Φεβρουαρίου, 2025