Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Μητσοτάκης: «Καμία αύξηση φόρων – Έρχονται περαιτέρω μειώσεις»

Συσπείρωση με στόχο μια ισχυρή αυτοδυναμία ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τρεις μέρες πριν τις κάλπες.

«Να μην κλειστούμε σε ένα γυάλινο πύργο, όσο δυνατή κι αν είναι η εντολή που θα λάβουμε» δηλώνει και καλεί τα στελέχη του κόμματος να μη… ράβουν κοστούμια, ενώ ανεβάζει τους τόνους απέναντι στα κόμματα και κομματίδια, όπως τα χαρακτηρίζει, στα δεξιά της παράταξής του. Στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού μαραθώνιου, το TikTok του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εξακολουθεί να διατηρεί πρώτο ρόλο.

Στα τελευταία μέτρα της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνει μήνυμα στους πολίτες να δώσουν ισχυρό «παρών» στο ορόσημο της 25ης Ιουνίου.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega «ο μεγάλος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη της Κυριακής είναι ο εφησυχασμός και αυτή η αίσθηση ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί[…] Κράτει αυτή τη στιγμή από αυτούς ή αυτές που προεξοφλούν υπουργική θέση αυτό που προέχει είναι ο σεβασμός στη λαϊκή ετυμηγορία[…]Το δικό μας χρέος είναι να μην κλειστούμε σε ένα γυάλινο πύργο εφησυχασμού και αυταρέσκειας και αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψω ούτε στον εαυτό μου ούτε στου στενού μου συνεργάτες του Μάξιμου ούτε στους υπουργούς…».

Σε τέμπο οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο Mega, ήταν ξεκάθαρος. «Καμία αύξηση φόρων. Περαιτέρω μειώσεις να περιμένουν οι πολίτες», τόνισε.

«Ο συνδυασμός της μείωσης της ανεργίας και των επενδύσεων μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερους μισθούς για τους εργαζόμενους[…] Για τον κατώτατο μισθό, ναι, είμαι απολύτως σίγουρος ότι μπορεί να φτάσει στα 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας[…] Επειδή εκτιμώ ότι η οικονομία θα πάει καλά και φέτος και έχουμε δείξει ότι θέλουμε να ξεπερνάμε τους στόχους μας εκτιμώ ότι στο τέλος του χρόνου θα έχουμε δυνατότητα για δεύτερη φορά μέσα στο έτος να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων[…] Ναι, στόχος μου είναι προς το τέλος της τετραετίας στο δεύτερο μισό να μπορούμε να εξετάσουμε μόνιμες μειώσεις στο φόρο προστιθέμενης αξίας».

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο για τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του, αλλά και για τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

«Έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία κακή κυβέρνηση και μία χειρότερη αντιπολίτευση γιατί τα παρουσίαζε όλα μαύρα και θεωρούσε ότι “για όλα φταίει ο Μητσοτάκης” […] Απορώ πώς δεν είπαν ότι φταίω και για το βαθυσκάφος που χάθηκε στον Ατλαντικό, για τα πάντα έφταιγε ο Μητσοτάκης και παρουσίασαν την εικόνα μιας χώρας που δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα των πολιτών[…] Προσθέστε στο μίγμα τοξικότητα επιθέσεις σε μένα και στην οικογένειά μου το κοκτέιλ αυτό οδήγησε στο 20%…» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, με την οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο των περιοδειών του στην περιφέρεια, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο κόμματα και κομματίδια, όπως ο ίδιος αναφέρει, στα δεξιά της «γαλάζιας» παράταξης.

«Πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη πολυφωνία αλλά ίσως το αντίθετο, να οδηγηθούμε σε μία δημοκρατική “κακοφωνία”, ένα φρένο στο αποτέλεσμα και στη δημιουργία και έναν κίνδυνο στην ακυβερνησία. Είναι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει πια οριστικά να τις αφήσει πίσω. Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι “ηγέτες”, προσωποπαγή σχήματα που νοθεύουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται. Η καπηλεία των αξιών, μάλιστα, αποτελεί το κοινό σημείο αυτών των κινήσεων, είτε πρόκειται για τη δήθεν φιλοπατρία ή για το μονοπώλιο της ορθοδοξίας. Αυτά είναι μεγέθη που ενώνουν και δεν χωρίζουν […] Ας το ακούσουν καλά: αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες».

Στο τελευταίο…πολιτικό κατοστάρι της «γαλάζιας» προεκλογικής εκστρατείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο.

Περιηγήθηκε στην τοπική αγορά, έκανε στάση, για να ανάψει ένα κερί στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο της «γαλάζιας παράταξης» και απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος.

Με ένα νέο βίντεο από το παρασκήνιο των περιοδειών του σε Χαλκιδική Θεσσαλονίκη, Αμφιλοχία και Πάτρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στο TikTok ακόμη μία γεύση της προεκλογικής εκστρατείας.

«Αυτό το βίντεο είναι ο ορισμός του δείτε το μέχρι το τέλος», γράφει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κολωνός: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατηγορείται η 49χρονη Ρωσίδα – Η πλευρά της κατηγορουμένης για τα γεγονότα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χασάν Νασράλα: Ανασύρθηκε η σορός του από το ισοπεδωμένο κτίριο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Δημήτρης Φιλιππίδης: Αποζητώ να μην έχω ευνοϊκή αντιμετώπιση λόγω του ονόματός μου
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Φάρμα: Μονομαχία αποχώρησης και μάθημα αρμέγματος για τους παίκτες
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κορυφώνεται η διεθνής ανησυχία – Η Τεχεράνη απειλεί το Ισραήλ που σύμφωνα με τις ΗΠΑ προετοιμάζει χερσαία εισβολή
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Η τιμή της χονδρικής έχει υποχωρήσει κατά 10-15%» – Τι λένε οι ελαιοπαραγωγοί
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 40χρονος στα Μετέωρα – Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρό 14χρονο παιδί από ανακοπή στην Κέρκυρα – Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ έπαιζε και κατέρρευσε
29 Σεπτεμβρίου, 2024