Μητσοτάκης: Καταφέραμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης

Ανέβασε τους τόνους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη βουλή, καθώς απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα επισήμανε ότι επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε φοροεπιδρομή.

«Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να δώσουμε πίσω αυτά που τους πήρατε» είπε χαρακτηριστικά. Διερωτήθηκε δε αν αποτελεί δημιουργική λογιστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις και ο μηδενισμός των παροχών.

Πρόσθεσε ωστόσο: «Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Δεν παρουσιάζουμε ιδανική εικόνα, ούτε βλέπουμε την πραγματικότητα μέσα από παραμορφωτικούς φακούς. Καταφέραμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης, ενώ το γεγονός ότι υπάρχουν θετικές προσδοκίες για την οικονομία σημαίνει θετικές προσδοκίες για όλους τους Έλληνες.

Η καλύτερη απάντηση σε όλες τις δικές σας αιτιολογίες περί δήθεν ταξικής μονομέρειας είναι η δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων νέων θέσεων εργασίας από την επενδυτική έκρηξη που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα παρουσιάζεται τελείως διαφορετική από αυτό που θέλετε να δείξετε».