Μητσοτάκης: Κλείνει ένας 12ετής κύκλος μεγάλης ταλαιπωρίας και πόνου για τους Έλληνες

«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση και ως μια δυσάρεστη ευρωπαϊκή ιδιαιτερότητα και αναγνωρίζεται από όλους ότι αυτός ο 12ετης κύκλος μεγάλης ταλαιπωρίας και πόνου κλείνει με την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας». Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ στην Γενική Συνέλευση του συνδέσμου.

«Πετύχαμε πολλά το τελευταίο διάστημα και χρειάστηκε σκληρή δουλειά και δεν είχαμε καταλάβει πόσο πίσω είμασταν. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα για να ολοκληρώσουμε το έργο της πρώτης 4ετίας», είπε ακόμα.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι αλλάζει πολλά όπως έκανε και η πανδημία και πως κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια υγειονομική κρίση που ήταν πρωτοφανής, αλλά σημείωσε ότι μέσα από την πανδημία γεννήθηκαν ευκαιρίες. Αν δεν υπήρχε η πανδημία δεν θα είχε συμφωνήσει η Ευρώπη σε ένα όργανο κοινού δανεισμού όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο πόλεμος, είπε φαινόταν αδιανόητος πριν από λίγα χρόνια με μια χώρα να προσπαθεί να χαράξει ξανά τα σύνορα στον παγκόσμιο χάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ελληνικές επιχειρήσεις και τις δυνατότητές τους.

Στοχευμένες οι παρεμβάσεις στα καύσιμα – Δεν θα είναι οριζόντιες ως προς την μείωση του φόρου

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το πως θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια. Πήρε αποστάσεις από τις συστάσεις του ΔΝΤ λέγοντας ότι δεν είναι πάντα σωστές και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα.

Τόνισε ότι οι στοχευμένες παρεμβάσεις είναι επιβεβλημένες και ειδικά για τα καύσιμα είπε ότι δεν θα είναι η παρέμβαση οριζόντια ως προς την μείωση του φόρου και θα είναι μια πιο στοχευμένη λογική που δεν επιβραβεύει οριζόντια εκείνους που έχουν την δυνατότητα σήμερα να ανταποκριθούν στις αυξήσεις των τιμών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σταϊκούρας: Η οδηγία για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων υπάρχει από το 2016
6 Μαρτίου, 2025
Βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση οργάνωσης λαθρεμπορίου τσιγάρων
6 Μαρτίου, 2025
ΚΚΕ κατά υπουργείου Παιδείας: «Απαράδεκτη και επικίνδυνη η απόφαση να βγάλει σε δυνητική αργία εκπαιδευτικό»
6 Μαρτίου, 2025
Στο αυτόφωρο 11 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια
6 Μαρτίου, 2025
Μπακογιάννη προς αντιπολίτευση: Το επίπεδο σας αυτές τις μέρες αδικεί τα 57 θύματα των Τεμπών
6 Μαρτίου, 2025
«Όχι» σε εκλογές εν μέσω πολέμου λέει η ουκρανική αντιπολίτευση
6 Μαρτίου, 2025
Τις υπουργικές αποφάσεις για τις προκηρύξεις πρόσληψης 2.000 επαγγελματιών οπλιτών υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας
6 Μαρτίου, 2025
Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση ενέκρινε τα χρήματα για την πληρωμή της αλλοίωσης του χώρου του εγκλήματος»
6 Μαρτίου, 2025
Ζελένσκι: O ουκρανικός λαός δεν είναι μόνος
6 Μαρτίου, 2025
Φενέρμπαχτσε – Ρέιντζερς: Σκωτσέζος οπαδός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και πέθανε
6 Μαρτίου, 2025