Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με σκληρούς χαρακτηρισμούς είχε η αρχή της δευτερολογίας του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας προσθέτοντας: η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μου.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις εκλογές, ήρθε μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στήσει άμεσα τις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην περίοδο 2015 λέγοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι σας κυνηγάνε οι ίδιες έρευνες για όσα έγιναν αλλά δεν έχετε την ίδια ερμηνεία με τον κ. Βαρουφάκη για το τι έγινε μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα. Ας θυμηθούμε τι έγινε αυτούς τους έξι μήνες, προκαλέσατε ή όχι εκλογές ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την Χρυσή Αυγή και λέγοντας ότι θα καταργήσετε το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο; Γιατί αφού είπατε ότι η χώρα ήταν χρεοκοπημένη του 2014 είπατε ψέματα στον ελληνικό λαό; Τι πραγματικά έγινε εκείνες τις ημέρες του δημοψηφίσματος όταν κλείσατε τις τράπεζες και οδηγήσατε τον λαό στην κάλπη και κάνατε μια εβδομάδα μετά μια εμβληματική κωλοτούμπα για ένα αχρείαστο μνημόνιο;

Ο κ. Βαρουφάκης σας κατηγορεί ότι υποχωρήσατε. Μετά από 14 ώρες περήφανης διαπραγμάτευσης μας φέρατε ένα αχρείαστο μνημόνιο; Για τι απ’ όλα είστε περήφανος; Για τα ψέματα που είπατε στους Έλληνες; Τι θα θυμούνται οι Έλληνες από την 4ετη σας διακυβέρνηση; Οι τραυματικές αναμνήσεις του 2015 δεν έχουν σβήσει από την μνήμη τους. Υπερασπίζεστε μια περίοδο δραματική και τραυματική για την χώρα. Μια περίοδο που διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Θα πορευτούμε σε κλίμα έντονης τοξικότητας είπε ακόμα ο πρωθυπουργός αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την δουλειά της γιατί υπάρχει μεγάλος νομοθετικός όγκος. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις αλλά φοβάμαι ότι θα διαψευστείτε πανηγυρικά».

Η επίθεση στον Τσίπρα

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός είπε ειδικά για τα εργασιακά ότι φυσικά και υπάρχουν κακοί εργοδότες και αναφερόμενος στην καλή τουριστική χρονιά είπε ότι θα ήταν αδιανόητο να μην μοιράζονται τα καλά αποτελέσματα με τους εργαζόμενους.

Για το Βατερλώ που του καταλόγισε στο ευρωκοινοβούλιο γιατί μίλησε σε άδεια αίθουσα του έδειξε φωτογραφία από την δική του ομιλία.

Για την αναφορά του κ. Τσίπρα στον Όργουελ του θύμισε ότι ενώ ξεκίνησε ως αριστερός έγραψε δυο γνωστά βιβλία και ανάμεσά τους Την Φάρμα των Ζώων που θεωρείται μνημείο καταδίκης του αριστερόστροφου αυταρχισμού.

Εάν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις και να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας γιατί θα πρέπει να κινηθούμε σε αχαρτογράφητα νερά, ποιος θα εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια ξεκινάτε από μια βαθιά μειονεκτική θέση.

Για την Μαδρίτη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν δεν στέλναμε όπλα στην Ουκρανία θα είμασταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα είχε στείλει όπλα στην Ουκρανία. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύετε ότι θα είμασταν πιο κοντά στην Δύση ή στον Πούτιν; Ποιος θα χαιρόταν σήμερα αν υπήρχε μια χώρα του ΝΑΤΟ που δεν θα έστελνε όπλα στην Ουκρανία για να πολεμήσει απέναντι σε τι; Σε μια εισβολή. Με τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου θέλετε να εξισώσετε τον θύτη με το θύμα και να πάμε στην λάθος πλευρά της ιστορίας. Είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, είμαστε με την ΕΕ, με το ΝΑΤΟ και πάνω στην περιπέτεια της Ουκρανίας το έχω πει ότι μπορεί να προβάλλονται άλλες φαντασιώσεις. Και αν επικρατήσει η Ρωσία θα πάρουν θάρρος και θα κάνουν τα ίδια.

Για το αν η χώρα βγήκε ζημιωμένη από την Μαδρίτη αναρωτήθηκε: Τι αποφασίστηκε; Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Είστε ή δεν είστε υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ; Γιατί ήταν ήττα το γεγονός ότι στο νέο στρατηγικό δογμα του ΝΑΤΟ γίνεται ρητή αναφορά της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας; Είναι κακό αυτό για την Ελλάδα; Και τι ακριβώς κέρδισε η Τουρκία; Πήρε πίσω το βέτο με αντάλλαγμα τι ακριβώς; Αναφέρεστε στα F16 μια διαδικασία πολύ μακρά και απ ότι φαίνεται το Κογκρέσο δεν δείχνει επιθυμία να εγκρίνει. Αν η Ελλάδα ήταν τόσο ζημιωμένη και η Τουρκία κερδισμένη πως θα εξηγήσω τις παροτρύνσεις Ερντογάν και την ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας λέγοντας μην ψηφίσετε Μητσοτάκη;

Τόνισε ακόμα ότι πρώτος εκείνος ζήτησε αρραγές μέτωπο στα εθνικά και αναρωτήθηκε που ήταν ο κ. Τσίπρας όταν δεν στήριξε την ελληνογαλλική συμφωνία και την πρόσθετη επένδυση στα Ραφάλ. Για εμάς η άμυνα της χώρας είναι υπέρτατος αυτοσκοπός. Καλώς ήρθατε στο στρατόπεδο της εθνικής ενότητας αλλά μην μένετε μόνο στα λόγια, είπε.

Στην αρχική του τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως από την 1η Ιανουαρίου θα καταργηθεί η Εισφορά Αλληλεγγύης για όλους και παράλληλα θα ξεπαγώσουν οι αυξήσεις στις συντάξεις.

Δείτε live τη δευτερολογία του πρωθυπουργού