Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής" για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη της Λάρισας με τους μηχανοδηγούς το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν και συνέβη η πολύνεκρη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: Οι εθνικές τραγωδίες να μην εργαλειοποιούνται – Θα πετύχουμε επιτάχυνση της Δικαιοσύνης με τον νέο δικαστικό χάρτη

Για ιστορική τομή απέναντι σε ένα διαχρονικό πρόβλημα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης είναι αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Όπως είπε το ν/σ αποτελεί όχι μόνο για μια σημαντική μεταρρύθμιση αλλά για μια ιστορική τομή απέναντι σε ένα διαχρονικό πρόβλημα. Στόχος είναι οι δικαστικές αποφάσεις να εκδίδονται πιο γρήγορα κατά 30% είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι όταν μια απόφαση κάνει 4- 5 χρόνια για να βγει η ίδια αυτή η καθυστέρηση γίνεται και επιχείρημα σε όσους καραδοκούν να αμφισβητήσουν το κράτος Δικαίου.

«Θα πετύχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα και οι υποθέσεις θα μοιράζονται σε περισσότερους δικαστικούς λειτουργούς καθώς 1.000 πρώην ειρηνοδίκες αναβαθμίζονται σε πρωτοδίκες και αυξάνουμε τη δεξαμενή των ετοιμοπόλεμων δικαστών 2100» ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για το Μάτι σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα αδικήματα της συγκεκριμένης υπόθεσης κρίθηκαν με ευμενέστερο πλαίσιο που θεσπίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα είπε ότι υπήρξε μεγάλη αργοπορία και υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν πρέπει να τραυματιστεί. Επιπλέον σημείωσε ότι οι εθνικές τραγωδίες δεν πρέπει να κρίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συμφωνία για συνάντηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν: «Ξεκινούν άμεσα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Κεραμέως: Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων επεκτείνονται και στον Δήμο Αμοργού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Θέμα χρόνου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τα νέα βίντεο από την τραγωδία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αμοργό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος στη Θεσσαλονίκη
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Σε 45 λεπτά ενδεχόμενο τσουνάμι θα φτάσει στην Τουρκία» – Τι λέει ο Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025