Μητσοτάκης: «Οι πολίτες είπαν όχι στην τοξικότητα, όχι στη χυδαιότητα, όχι στο διχασμό»

«Οι πολίτες είπαν όχι στην τοξικότητα, όχι στη χυδαιότητα, όχι στο διχασμό. Eπιβράβευσαν την ενότητα, τη σκληρή δουλειά, τον τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο και κυρίως το αποτέλεσμα, το μετρήσιμο αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στους πολίτες της Στυλίδας.

Επισήμανε ότι εάν στις προηγούμενες εκλογές ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή πάλι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αυτή την ισχυρή κυβέρνηση η χώρα θα την είχε ήδη. «Αλλά το μόνο που σας ζητώ είναι να πάμε να ξανακάνουμε ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάναμε την 21η Μαΐου και κάτι παραπάνω, για να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό και να κλείσουμε οριστικά αυτόν τον τραυματικό κύκλο της απλής αναλογικής» είπε και πρόσθεσε «Μια νάρκη στα θεμέλια της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος για την οποία, βέβαια, εμείς είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει. Είχαμε πει τα προβλήματα της απλής αναλογικής. Είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει κυβέρνηση από αυτά τα κόμματα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την απλή αναλογική ανέφερε: «Τώρα άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει «mea culpa», «συγγνώμη», δηλαδή, για την απλή αναλογική. Κοιτάξτε, αν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει. Γιατί έχει πολλά mea culpa να πει. Έχει πολλά mea culpa να πει για την εξαπάτηση των Ελλήνων, για τα ψέματα με τα οποία τάισε πάλι τους πολίτες σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Θα έπρεπε να πει ένα mea culpa για την τοξικότητα και την μαύρη προπαγάνδα με την οποία μας βομβάρδισε και στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία».

Επανέλαβε ότι η κάλπη της 25 Ιουνίου είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος. «Διότι ξέρετε πολύ καλά ότι και με την πιθανότητα να βρεθούν στη Βουλή περισσότερα κόμματα, ο πήχης της αυτοδυναμίας αυξάνει» είπε.

«Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε ένα πολύ ισχυρό ποσοστό. Ένα ακόμα καλύτερο ποσοστό από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, για να έχουμε την ισχυρή αυτοδυναμία που -θα επαναλάβω- είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές τις οποίες χρειάζεται η χώρα» πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ισχυρή Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει αλαζονική Νέα Δημοκρατία. «Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή την οποία θα λάβουμε το βράδυ της 25ης Ιουνίου, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη πέφτει στους ώμους μας να είμαστε ταπεινοί και να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να λύσουμε τα δικά σας τα προβλήματα» είπε.

«Αποτελεί η δέσμευσή μου στάση ζωής, στάση πολιτικής συμπεριφοράς. Εφόσον μας τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας, να ξέρετε ότι θα σας την ανταποδώσουμε στο ακέραιο. Θα πάμε την Ελλάδα πολύ πιο μπροστά, σταθερά, τολμηρά, για μία καλύτερη Ελλάδα, για μία πιο ευημερούσα Ελλάδα, για μία πιο σταθερή Ελλάδα» πρόσθεσε.

Κατά την επίσκεψή του στο νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου υγείας, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τη δυναμική του και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

-Ad-