Μητσοτάκης: Το λεφτόδεντρο μαράθηκε το 2015

Στην αρχή της ομιλία του στη Βουλή, σχετικά με τις συνέπειες του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμπαράσταση του στην καναδική κυβέρνηση για την συντριβή του ελικοπτέρου.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα προτείνει στην Βουλή σειρά νομοσχεδίων έως το τέλος Ιουλίου και να μην κλείσει η Βουλή αυτό το καλοκαίρι.

«Στο διάστημα των δυο μηνών η κυβέρνηση επέλεξε να προστατεύσει την υγεία και την ζωή των πολιτών θυσιάζοντας τον οικονομικό της σχεδιασμό. Δαπανήσαμε πολλούς πόρους για να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε δε ότι στις 30/03 φτάσαμε τον μέγιστο αριθμό νοσηλευομένων σε κλίνες COVID και είχαμε πολλαπλάσιες που δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε. Είπε ότι χθες είχαμε μόνο 118 κλίνες γεμάτες με ασθενείς COVID.

Αναφερόμενος στην κρίση που προκλήθηκε είπε ότι οι συνέπειες θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες. Καμία γενιά δεν έχει ζήσει τέτοια κρίση που θέτει σε κίνδυνο την φύση και την υπόσταση του ανθρώπου. Πρόσθεσε ότι δεν κάνει κανέναν διαχωρισμό και έχει πολλά θύματα και κανέναν υπεύθυνο να λογοδοτήσει. Απέναντι σε αυτό η απόφασή μας ήταν άμεση. Η Πολιτεία να γίνει ασπίδα του πολίτη και η κυβέρνηση να γίνει θεματοφύλακας της κοινωνικής συνοχής.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που δέχθηκε είπε: «aυτό που κάνετε είναι να ποτίζετε ένα φυτό που δεν υπάρχει πλέον γιατί το λεφτόδεντρο μαράθηκε το 2015. Όσο λίπασμα και να προσθέσετε δεν θα φυτρώσουν βλαστάρια».