Μητσοτάκης: Πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο CNN με αφορμή την πρόταση για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, που αφορά τα ταξίδια εντός της ΕΕ. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε άλλων πως η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι για τους τουρίστες.

δώσει στις 15:27 συνέντευξη στο δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley, στην οποία θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για την υλοποίηση από την ΕΕ της πρότασής του για Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό.

«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτόμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι», είπε αρχικά στην Julia Chatterley ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νέο κύμα του κορονοϊού και στους εμβολιασμούς αναφέροντας: «Διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε: «Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα για τον κορονοϊό. Πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

-Ad-