Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Πάψτε να λογαριάζετε «χωρίς τον ξενοδόχο»

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι πολίτες μας ζητούν λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια», τόνισε, μεταξύ άλλων, ενώ έστειλε μήνυμα και στη Βόρεια Μακεδονία: Δεν ξεκινήσατε καλά, πάψτε να λογαριάζετε «χωρίς τον ξενοδόχο». Προειδοποίηση απηύθυνε και προς την Αλβανία

«Προσβλέπω σε ουσιαστική και διαδραστική συζήτηση, όπως συμβαίνει πάντα στις ΚΟ. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης τοποθέτησης θα λάβουν το λόγο όσοι το επιθυμούν και στο τέλος απαντήσεις και συμπεράσματα.

Ξεκινώ από αυτό που είπε ο Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση συμπίπτει με συμπλήρωση 1 έτους από μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2023, την ηχηρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες για να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας – εντολή να εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας για μια Ελλάδα ισχυρή.

Η εντολή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές – το αποτέλεσμα δεν καταγράφει πλήρως το στόχο μας αλλά και υπεροχή της παράταξης μας – δεύτερο και τρίτο κόμμα δεν συμπληρώνουν τα ποσοστά μας ακόμα και αν αθροίσουν το σύνολό τους», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.Η ομιλία Μητσοτάκη στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
Ζήτησε «να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες» και τόνισε πως η αριθμητική κάλπης «κρύβει πολλά μηνύματα – για συζήτηση και αξιοποίηση για δυναμική επανεκκίνηση». Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης «να ερμηνεύσουμε σωστά τη στάση των ψηφοφόρων που επέλεξαν άλλες λύσεις αλλά και όσους απείχαν στο όνομα δικών μας αδυναμιών – όσοι επέλεξαν την αποχή δεν εμπιστεύτηκαν άλλη πολιτική δύναμη».

«Οι πολίτες μας ζητούν λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια και όλα αυτά με σιγουριά και αυτοπεποίθηση όταν στην Ευρώπη αναμένονται σημαντικές αναταράξεις.

Μιλούσαμε για ανάγκη πολιτικής σταθερότητας – ας δουν τι γίνεται σήμερα στη Γαλλία ή να αναλογιστούν την κατάσταση στη Γερμανία – τη στιγμή που έχουμε ανακτήσει επενδυτική βαθμίδα και μειώνουμε το χρέος μας. Η συνετή πολιτική δικαιώνεται», υπογράμμισε.

«Λέμε όχι σε όσους θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ»

«Έχουμε χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα», τόνισε και χαρακτήρισε ψευτο-δίλημμα τη δήθεν στροφή προς «αριστερά» ή προς «δεξιά». «Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις «ρίζες» μας – αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους.

Βαδίζουμε στο δρόμο της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης που λέει «όχι» σ’ όσους θέλουν μία μικρή και φοβική ΝΔ. Άλλωστε όταν μεγαλώσαμε, νικήσαμε. Με ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση, συνέχισε.

Υπογράμμισε ακόμη πως «δεν δέχομαι κουβέντα για τον πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξής μας, της ΝΔ».

Μήνυμα προς Βόρεια Μακεδονία: Δεν ξεκινήσατε καλά, πάψτε να λογαριάζετε «χωρίς τον ξενοδόχο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία, λέγοντας: Δεν ξεκινήσατε καλά παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία. Η χθεσινή απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη φέρνει την Αλβανία αντιμέτωπη με το ευρωκοινοβούλιο συνολικά. Ο Φρέντι Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Ευρωβουλευτής, τόνισε. Γνωρίζουν τα Τίρανα ότι οτιδήποτε άλλο θα δυσχαιράνει τον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας. Τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: «όπως έστρωσε θα κοιμηθεί».

Όσοι στον εσωτερικό πολιτικό διάλογο παπαγαλίζουν διάφορα τσιτάτα περί εξυπηρέτησης συμφερόντων ας ακούσουν την ίδια τη φωνή των γεγονότων από τις πραγματικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την κατάργηση 50+ φόρων αλλά και την φορολόγηση των διυλιστηρίων που μόνο αυτή η κυβέρνηση έκανε.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024