AP PHOTO

Μητσοτάκης: Πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή η Ελλάδα – Μπάιντεν: Ευχαριστίες για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε θερμό κλίμα οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο οι οποίοι μίλησαν ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό και σημείωσε ότι η συνάντηση γίνεται τη στιγμή που δυστυχώς η Ρωσία απειλεί την ουκρανική κυριαρχία και τη δημοκρατία και τις αρχές μας ευχαριστώντας την Ελλάδα για τη στάση της ενώ παράλληλα έθεσε την ατζέντα αναφέροντας χαρακτηριστικά στρατηγικές συμφωνίες, ενεργειακά αλλά και την κλιματική αλλαγή.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι είναι χαρά του που βρίσκεται στις ΗΠΑ «για να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια από την εθνική μας ανεξαρτησία», αναφέρθηκε στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και επισήμανε ότι η χώρα έχει ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος ενώ αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες όπως είπε βρίσκονται στην καλύτερη περίοδο ενώ αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του με πολλούς ελληνοαμερικανούς φίλους της χώρας.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση θα βρεθεί στο τραπέζι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, χωρίς ωστόσο να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθεί στο ζήτημα των τουρκικών υπερπτήσεων, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και ότι δε γίνεται ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ να προκαλεί έναν άλλο σύμμαχο.

-Ad-