Μητσοτάκης στην εκδήλωση της ΔΥΠΑ: Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυβέρνησής μας

Ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εκσυγχρονισμό του πρώην ΟΑΕΔ και νυν ΔΥΠΑ.

Συμμετέχοντας στην συζήτηση με εργαζόμενους και επιχειρηματίες στην εκδήλωση για τις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ είπε: «Είναι ψηλά στην προσωπική μου ιεράρχηση των επιτυχιών της κυβέρνησης μας ο εκσυγχρονισμός του πρώην ΟΑΕΔ που προσαρμόστηκε σε ανάγκες της αγοράς εργασίας και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα». Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι Ημέρες καριέρας εκπέμπουν την θετική ενέργεια των πρωτοβουλιών.

Τόνισε ακόμα ότι οι πρωτοβουλίες αυτές δεν αφορούν επιδοτούμενες θέσεις εργασίας αλλά θέσεις στην ελεύθερη αγορά. «Το ζητούμενο είναι πως θα μπορέσουμε να φέρουμε σε επαφή επιχειρήσεις με εργαζόμενους που χρειάζονται μια πιο επαγγελματική καθοδηγηση. Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπουργείου, στον διοικητή γιατί πλέον οι υπηρεσίες της ΔΥΠΕ είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών», υπογράμμισε.

Για ζωντανή διαφήμιση του θεσμού μίλησε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι είναι μόνο ένα μέρος της δουλειάς που γίνεται και θα βγουν 200.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας το επόμενο διάστημα.

«Στόχος μας είναι να ρίξουμε την ανεργία κάτω του 10% το επόμενο διάστημα μέσα στο 2024. Το θέμα είναι να καλύψουμε ανάγκες σε αναπτυσσόμενους κλάδους όπως ο τουρισμός». «Η δεύτερη μεγάλη πρόκληση είναι η επανακατάρτιση» πρόσθεσε και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν οι συνήθειες όσον αφορά στη κατάρτιση. Έχει μεγάλη σημασία πρόσθεσε να συνδεθεί η αγορά εργασίας με την επανακατάρτιση. Είναι ένας τομέας στον οποίο θα επιμείνουμε πολύ και υπάρχουν πολλά σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και θα είναι η μεγάλη πρόκληση της αγοράς εργασίας. Τέλος, είπε ότι όλη αυτή η προσφορά εργασίας από την ΔΥΠΑ σημαίνει ανάληψη υποχρεώσεων από τον άνεργο που διεκδικεί θέση εργασίας.