Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να βελτιώσουμε τα στάνταρ διαβίωσης των πολιτών μας, ιδίως των πλέον ευάλωτων

«To ΑΕΠ της Ελλάδος αυξήθηκε κατά 7,7% στο β’ τρίμηνο παρά τις συγκεχυμένες προσδοκίες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, προκειμένου να βελτιώσουμε τα στάνταρ διαβίωσης των πολιτών μας, ιδίως των πλέον ευάλωτων. Το όραμα μου παραμένει μία ευημερούσα Ελλάδα για όλους» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση των σχετικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 7,7% η ανάπτυξη στο β’ τρίμηνο

Νέο άλμα της ελληνικής οικονομίας ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, σκορπίζοντας χαμόγελα στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκει και με την βούλα τον πολυπόθητο δημοσιονομικό χώρο για να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε το β’ τρίμηνο κατά 7,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω και τις επιδόσεις του α’ τριμήνου από 7% σε 8%. Το ελληνικό 7,7% είναι η 5η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη, ενώ η Ευρωζώνη αναπτύχθηκε με 4,1%.

Μάλιστα, σε όρους όγκου -όπως σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας- το ΑΕΠ του β’ τριμήνου διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Έτσι, το πρώτο εξάμηνο του έτους η οικονομία τρέχει με 7,85% – μέγεθος υπερδιπλάσιο των εκτιμήσεων του προϋπολογισμού που τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 3,1%. Μάλιστα ο έως τώρα ρυθμός ανάπτυξης υπερκαλύπτει και τον πληθωρισμού του πρώτου εξαμήνου διότι το μέγεθος αυτό προκύπτει αφού αφαιρεθεί ο πληθωρισμός.

Οι επιδόσεις αυτές ωθούν την κυβέρνηση στην επίσημη αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης για φέτος με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ αφού λάβει τις νέες εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Αξιωματούχος του υπουργείου σχολίαζε στο skai.gr ότι δεν υπάρχει περίπτωση φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης να είναι κάτω από 4%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου η κατανάλωση αυξήθηκε 8,1% και οι επενδύσεις 8,7%. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 20,8% ενώ η αύξηση των εισαγωγών βρέθηκε στο 15,5%.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μειώθηκε το προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ
8 Οκτωβρίου, 2024
Βία ανηλίκων: Δέκα έφηβοι ξυλοκόπησαν 13χρονο στη Χαλκίδα
8 Οκτωβρίου, 2024
Συντάξεις: Δυστυχώς αν έχετε τόση σύνταξη χάνετε το επίδομα
Συντάξεις: Δυστυχώς αν έχετε τόση σύνταξη χάνετε το επίδομα
8 Οκτωβρίου, 2024
Κρούσμα ευλογιάς εντοπίστηκε σε πρόβατα στις Σέρρες
8 Οκτωβρίου, 2024
Νετανιάχου: Σκοτώσαμε τον Νασράλα και τους διαδόχους του
8 Οκτωβρίου, 2024
Πέθανε στα 59 του ο δημοσιογράφος Μπάμπης Αγρολάμπος
8 Οκτωβρίου, 2024
Ανάβυσσος: Μαθητές πέταξαν φυλλάδια με ναζιστικό περιεχόμενο σε σχολείο και απειλούν 12χρονη
8 Οκτωβρίου, 2024
Νίκος Ανδρουλάκης: Μιλώ για 100% ενότητα από την επόμενη μέρα
8 Οκτωβρίου, 2024
Μαρινάκης: Δεν υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ
8 Οκτωβρίου, 2024
Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των δύο αδελφών που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον ξάδερφό τους
8 Οκτωβρίου, 2024