Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη για μέτρα μετά τον προπηλακισμό του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Την αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί το περιστατικό του προπηλακισμού και της διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει έτσι το απόγευμα της Δευτέρας (16.00) τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των πανεπιστημίων όλης της χώρας και τη συμμετοχή σε αυτήν των υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκης Κεραμέως και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη, απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών, με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».

Παρέμβαση εισαγγελέα

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ποινικών ευθυνών διατάχθηκε ήδη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.