Mητσοτάκης: «Τρίτες κάλπες τον Αύγουστο εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία»

Το δίλημμα «αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες τον Αύγουστο», έθεσε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως στόχος της ΝΔ είναι η «ασφαλής αυτοδυναμία».

Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται άτρωτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι αισθάνεται ικανοποίηση από το ποσοστό αλλά και ευθύνη προκειμένου να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά για να είναι χρήσιμος ως πολιτικός και ως πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι «η κάλπη είναι άδεια και οι πολίτες πρέπει να ξαναψηφίσουν».

Μάλιστα, ζήτησε να μην θεωρήσει κανείς ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και να μην επιδειχθεί αλαζονεία. Επιπλέον, εξήγησε ότι όσον αφορά τις τρίτες κάλπες «τον Αύγουστο νομοτελειακά θα οδηγηθούμε εκεί αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία».

«Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα»
«Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση με ένα νόμο που δίνει μπόνους στο πρώτο κόμμα» υπογράμμισε. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση γιατί όπως είπε με την απλή αναλογική ναρκοθέτησε την πορεία της χώρας.

«Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός και οι πολίτες σκέφτηκαν πολύ για να κάνουν αυτή την επιλογή στις προηγούμενες εκλογές. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά για τι ψηφίζουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega.

Τι είπε για debate με τον Τσίπρα
Ερωτηθείς για το debate που έγινε και αυτό που θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θεωρεί πως ακούστηκαν χρήσιμα πράγματα και οι δημοσιογράφοι έκαναν καλά τη δουλειά τους. «Δουλειά τους είναι να μας στριμώχνουν», είπε και πρόσθεσε ότι είναι μια ευκαιρία να ακουστούν τα προγράμματα των κομμάτων και οι θέσεις τους.

Επιπλέον, για το αν θα κάνει debate με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν έχουμε προεδρικό σύστημα αλλά κοινοβουλευτικό και η τηλεμαχία γίνεται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Νομίζω ότι σε έναν βαθμό οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν θα μάθουν κάτι καινούριο από ένα debate ανάμεσα σ εμένα και τον κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, όσον αφορά την πρόσφατη περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αισθάνεται καλά, σημειώνοντας ότι πέρασε τον Covid με πολύ ήπια συμπτώματα «αλλά έχουμε στη διάθεσή μας πολλά όπλα να τον αντιμετωπίσουμε».