Μονακό – Παναθηναϊκός 90-91: Μεγάλο τρίποντο για τους «Πράσινους»

Με τον Ναν να κάνει εκπληκτικά πράγματα στην τελευταία περίοδο και τον Γκριγκόνις να ευστοχεί σε τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μονακό με 91-90 για τη 15η αγωνιστική της Euroleague και πήγε στο 8-7, προσπερνώντας τον Ολυμπιακό που είναι στο 7-8.

Ο Λιθουανός γκαρντ μπήκε ζεστός στο παιχνίδι και με 2/2 τρίποντα βοήθησε τους Πράσινους να πάρουν προβάδισμα έξι πόντων (8-14), για να αναλάβει στη συνέχεια ο Σλούκας και να το πάει στους οκτώ (10-18), πριν έρθει ένα επιμέρους σκορ 7-2 για τους γηπεδούχους που μείωσαν τελικά σε 19-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου, κυρίως χάρη στον Ντόντα Χολ.

Το παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο πήγαινε καλά για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν αλλά στο δεύτερο 10λεπτο η Μονακό φόρτσαρε μετά το 19-26 και με επιμέρους σκορ 19-6 προηγήθηκε με 38-32 στο 17′, με τον Τζέιμς να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ. Ο Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε και κατάφερε να μειώσει σε 40-39, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όμως δέχθηκαν σερί 7-0 και πήγαν στα αποδυτήρια στο -8 (47-39).

Τα πράγματα, πλέον, δεν πήγαιναν καλά για τους Πράσινους και στην τρίτη περίοδο η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη αφού η Μονακό προηγήθηκε με +13 (55-42) και στη συνέχεια με +15 (60-45 στο 26′), αφού η ομάδα του Αταμάν έδειχνε να τα έχει χαμένα. Κάπου εκεί, όμως, ο Βιλντόζα με τα τρίποντά του βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει τα πάνω του και να μειώσει σε 61-56 στο 29′, για να δεχθεί όμως ένα σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό και να μπει στην 4η περίοδο από το -11 (67-56).

Εκεί, όμως, εμφανίστηκε ο Ναν… Με ένα εκπληκτικό κρεσέντο ο Αμερικανός σκόραρε με κάθε τρόπο και έδωσε στους συμπαίκτες του το έναυσμα για αντεπίθεση, με το σκορ να είναι ισόπαλο 84-84 στο 38′. Ο Μοτεγιούνας με 1/2 βολές έδωσε το προβάδισμα στη Μονακό και στη συνέχεια ο Τζέιμς κέρδισε φάουλ σε τρίποντο και με 3/3 βολές έκανε το σκορ 88-84 στα 52 δευτερόλεπτα, με τους Πράσινους να είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Σλούκας ήταν αυτός που τους κράτησε ζωντανούς μειώνοντας σε 88-86 στα 47 δευτερόλεπτα, ο Λεσόρ στα 20” ισοφάρισε 88-88 αλλά 2,5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Οκόμπο πέτυχε το καλάθι για το 90-88 κερδίζοντας και φάουλ. Ο Γάλλος αστόχησε σε αυτή, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και ο Γκριγκόνις με τρίποντο στην εκπνοή έκανε το 90-91 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους συμπαίκτες του.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ζωγράφου: Συντετριμμένος ο πατέρας της 46χρονης που αυτοκτόνησε με τον σύντροφό της – «Τους έδινα τα φάρμακα και δεν τα έπαιρναν»
20 Μαρτίου, 2025
Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί των επτά εμπλεκομένων στην υπόθεση της Πολεοδομίας Ρόδου – Ποιος ήταν ο «εγκέφαλος»
20 Μαρτίου, 2025
Γαλλία: Δεύτερος νεκρός μετανάστης μέσα σε ένα 24ωρο στο στενό της Μάγχης
20 Μαρτίου, 2025
Φωτιά σε σπίτι στην πλατεία Βάθης: Εκκενώθηκε η πολυκατοικία
20 Μαρτίου, 2025
Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν θα πάψουν ποτέ τα μέσα να ασχολούνται με την προσωπική μου ζωή»
20 Μαρτίου, 2025
Ο Μίλτος Τεντόγλου διεκδικεί το 13ο μετάλλιο της καριέρας του: Οι βασικοί αντίπαλοί του για το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
20 Μαρτίου, 2025
Ο Απόστολος Λύτρας αποκάλεσε «βλαχάρα» τη Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσα στο δικαστήριο
20 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Νέο εξώδικο συγγενών θυμάτων στην Προανακριτική – «Αρουραίος» ο Μητσοτάκης και «παχύδερμο» ο Τριαντόπουλος
20 Μαρτίου, 2025
Το Κρεμλίνο λέει ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε «κόμμα του πολέμου»
20 Μαρτίου, 2025
Παράσυρση πεζού με μοιραία κατάληξη στον Πειραιά – Συνελήφθη ο εμπλεκόμενος οδηγός
20 Μαρτίου, 2025