Μωραΐτης για ΑΝΤ1: «Ας μου έλεγαν ξεκάθαρα ότι υπήρξαν πολιτικές πιέσεις»

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης μίλησε για την αποπομπή του από την ομάδα της κριτικής επιτροπής του νέου τάλεντ σόου του ΑΝΤ1 «Τhe Final Four», με αφορμή κάποιες επιθέσεις που δέχτηκε στα social media για τα πολιτικά πιστεύω του και άλλες δημοσιευμένες απόψεις του, προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr ο Νίκος Μωραΐτης αποδίδει τις επιθέσεις σε ακροδεξιά τρολ, κατηγορεί τον ANT1 για εντελώς λανθασμένο χειρισμό της υπόθεσης ενώ εκφράζει την βεβαιότητα πως υπήρξαν άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις που ανάγκασαν τον τηλεοπτικό σταθμό να διακόψει την συνεργασία τους.

«Η επίθεση εναντίον μου ξεκίνησε από ακροδεξιά τρολ. Αν μπει κανείς στο Facebook, στα προφίλ των ανθρώπων που έπεσαν να με φάνε, θα καταλάβει. Ο ένας είχε μια φωτογραφία με τη σβάστικα, ο άλλος μια περικεφαλαία του Μέγα Αλέξανδρου, ο άλλος φωτογραφίες από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία… Σε αυτούς υπέκυψε ο ΑΝΤ1. Δεν πιστεύω πως αποφάσισαν οι ίδιοι. Πιστεύω πως, μετά τον ντόρο που έγινε, έπεσαν τηλεφωνήματα από πάρα πολύ ψηλά».

«Με ενόχλησε πολύ το ότι ο ΑΝΤ1 επέλεξε να μού ανακοινώσει την λήξη της συνεργασίας με ένα τηλεφωνηματάκι. Τούς ζήτησα μια έγγραφη δήλωσή τους η οποία δεν ήρθε ποτέ. Αν με καλούσαν και μού έλεγαν ευθέως πώς υπήρξαν πολιτικές πιέσεις, θα μπορούσα να τους καταλάβω ακόμη και να τους βγάλω μόνος μου από την δύσκολη θέση. Προτίμησαν όμως να χρησιμοποιήσουν το ψευδές επιχείρημα ότι οι Ισραηλινοί δεν δέχτηκαν την προσθήκη τέταρτου κριτή. Και για μένα το ψέμα, και μάλιστα μπροστά στα μούτρα μου, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να μου κάνεις. Άλλωστε, μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1, με δύο αναρτήσεις στα social media κατάφερα, μόνος μου, να αποκαταστήσω ένα κομμάτι της πραγματικότητας. Δεν πέρασε η θέση μου επειδή είμαι ισχυρότερος αλλά γιατί το επιχείρημα που χρησιμοποίησε το κανάλι ήταν σαθρό. Είναι σαν να λες σε έναν εργαζόμενο ότι απολύεται επειδή δεν υπάρχει καρέκλα να καθίσει…»

Όπως εξηγεί ο Νίκος Μωραΐτης, δεν απάντησε άμεσα στις επιθέσεις που δέχτηκε επειδή τού το ζήτησαν οι άνθρωποι του καναλιού: «Όταν προέκυψαν τα πρώτα αυτά ανθρωποφαγικά σχόλια οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 μού δήλωσαν πως έχω την πλήρη στήριξή τους, πώς δεν τους ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζονται και μού ζήτησαν να μην απαντήσω, πράγμα το οποίο έκανα. Επί μία ολόκληρη εβδομάδα λοιπόν ανεχόμουν σιωπηλός τις αναθρωποφαγικές αυτές αναρτήσεις που συνιστούσαν τεράστια προσβολή στην προσωπικότητά μου χωρίς να αντιδράσω καθόλου σεβόμενος την συνεννόηση που έγινε με το κανάλι παρότι, προσωπικά, διαφωνούσα με αυτή τη στάση σιωπής. Αυτό αποδείχτηκε τελικά μεγάλο λάθος γιατί, τελικά ο ΑΝΤ1 με άφησε εντελώς εκτεθειμένο».