Μόρια: Ποδοπατήθηκαν γυναίκες και παιδιά

Νέος γύρος έντασης και επεισοδίων σημειώθηκε σήμερα Τρίτη στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11:00, στον Δημοτικό Κήπο, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν αρχικά περίπου 300 άτομα που φώναζαν συνθήματα όπως «Ελευθερία», «Συγνώμη άνθρωποι της Λέσβου» και «Μόρια, κόλαση Μόρια SOS». Σύντομα ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος τους περικύκλωσαν.

Την ίδια ώρα, στο πεζοδρόμιο από τη μεριά της θάλασσας, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο, συγκεντρώθηκαν και άλλοι αιτούντες άσυλο.

Περί τη 1 το μεσημέρι άρχισε η απώθηση των διαδηλωτών προς τη μεριά της πλατείας Σαπφούς στο κέντρο του λιμανιού, ώστε από εκεί να αναχωρήσουν για τη Μόρια.

Τότε και για άγνωστους λόγους άρχισαν τα επεισόδια και αυτό παρά το ότι οι Αφγανοί διαδηλωτές φώναζαν στα αγγλικά «Συγνώμη άνθρωποι της Λέσβου», μοιράζοντας μάλιστα κάποιοι από αυτούς στους περαστικούς λουλούδια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατά τα επεισόδια υπήρξαν ελαφρείς τραυματισμοί διαδηλωτών – κυρίως γυναικών και παιδιών – που ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια του πανικού που προκλήθηκε. Τελικά, οι διαδηλωτές ξέφυγαν στα γύρω από το λιμάνι σοκάκια.

Ακολούθησε ένταση, όταν κάποιοι πολίτες επιτέθηκαν σε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που βρισκόταν στο λιμάνι, ή και άλλων πολιτών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα όσα διαδραματίσθηκαν στο κέντρο της πόλης.

-Ad-