Μωρό πέθανε από ασιτία – Η μητέρα το άφησε στο σπίτι και πήγε…. διακοπές!

Μια μητέρα από το Οχάιο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής, καθώς η 16 μηνών κόρη της πέθανε αφού έμεινε μόνη της στο σπίτι για 10 ημέρες, ενώ εκείνη ήταν σε διακοπές!

Η 32χρονη Κρίστελ Καντελάριο είχε ομολογήσει την ενοχή της τον περασμένο μήνα για φόνο κατά συναυτουργία και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο στο πλαίσιο συμφωνίας με τους εισαγγελείς, αναφέρει το Associated Press.

Οι εισαγγελείς απέρριψαν δύο κατηγορίες για φόνο και μια κατηγορία για κακουργηματική επίθεση. Η Καντελάριο άφησε την κόρη της, Τζέιλιν, στο σπίτι τους στο Κλίβελαντ όταν πήγε διακοπές στο Ντιτρόιτ και το Πουέρτο Ρίκο τον Ιούνιο του 2023.

Όταν επέστρεψε 10 ημέρες αργότερα, διαπίστωσε ότι το κορίτσι δεν ανέπνεε στο «πάρκο» που το είχε αφήσει και κάλεσε τις πρώτες βοήθειες.

Οι διασώστες βρήκαν το παιδί νεκρό και διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν εξαιρετικά αφυδατωμένο. Η νεκροψία έδειξε ότι το παιδί πέθανε από ασιτία και αφυδάτωση.

Ο δικαστής είπε ότι η Καντελάριο «διέπραξε την απόλυτη προδοσία» αφήνοντας την κόρη της μόνη της χωρίς φαγητό. Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον «η φυλακή θα σας ταΐζει και θα σας δίνει υγρά που της αρνηθήκατε».

Η Καντελάριο, η οποία έχει αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και συναφή προβλήματα ψυχικής υγείας, δήλωσε ότι προσεύχεται καθημερινά για συγχώρεση, είπε «Δεν πάω να δικαιολογήσω τις πράξεις μου, ο Θεός και η κόρη μου να με συγχωρήσουν».