Moskva: Οι τελευταίοι διάλογοι του πληρώματος πριν τη βύθιση – «Χτυπηθήκαμε δύο φορές, το πλοίο γέρνει»

Οι τελευταίοι διάλογοι του πληρώματος του Moskva λίγο πριν βυθιστεί το πλοίο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα έρχονται στη δημοσιότητα, με την αγωνία των μελών του να καταγράφεται σε ηχητικό ντοκουμέντο.

Ένα μέλος του πληρώματος του ρωσικού πολεμικού πλοίου Moskva φαίνεται να πανικοβάλλεται και να καλεί σε βοήθεια πριν το πολεμικό πλοίο βυθιστεί στην ηχογράφηση που δημοσιεύει η Daily Mail.

Το μέλος του πληρώματος ακούγεται στην ηχογράφηση να λέει ότι το πλοίο έχει χτυπηθεί δύο φορές και γέρνει στο πλάι και ενημερώνει πως «η επικοινωνία με τη γέφυρα κόβεται, υπάρχει σιωπή. Πάει στο πλάι, γέρνει. Η κλίση είναι 30 μοίρες. Πάει στο πλάι».

«Δεν υπάρχει τρόπος να κινηθείς. Θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια διάσωση του πληρώματος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο άνθρωπος του πληρώματος.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ μοιράστηκαν πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του ρωσικού πυραυλικού καταδρομικού, αλλά δεν γνώριζαν ότι η Ουκρανία σχεδίαζε να χτυπήσει το Moskva και δεν συμμετείχε στην απόφαση, σύμφωνα με το NBC.

-Ad-