Μουντιάλ 2030: Επίσημη η κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ουκρανίας

Τα σενάρια που ήθελαν τις Ισπανία και Πορτογαλία να καταθέτουν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 επιβεβαιώθηκαν αλλά έχουν μαζί τους και την Ουκρανία σε μια συμβολική κίνηση, με την UEFA να στηρίζει την προσπάθειά τους και τις υποψηφιότητες να αυξάνονται, περιμένοντας να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν και οι φήμες περί Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι είχαν καταθέσει κοινή υποψηφιότητα οι Αργεντινή – Ουρουγουάη – Χιλή – Παραγουάη, ενώ τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 διεκδικεί και το Μαρόκο. Όλοι, όμως, ήξεραν ότι θα υπήρχε κοινή υποψηφιότητα Ισπανών και Πορτογάλων, οπότε απέμενε απλά να την καταθέσουν. Και το έκαναν, έχοντας μαζί τους και την Ουκρανία.

«Το project έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για την κοινωνία μέσα από το ποδόσφαιρο, με ένα ανατρεπτικό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία έχει και την πλήρη στήριξη της UEFA που έχει ταχθεί υπέρ αυτής της υποψηφιότητας.

Όσο για το αν θα υπάρξει πρόβλημα με τη διεξαγωγή κάποιων αγώνων στην Ουκρανία λόγω της μεγάλης απόστασής της από Ισπανία και Πορτογαλία, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, δήλωσε: «Στο περασμένο Euro, διεξήχθησαν παιχνίδια από το Λονδίνο ως το Μπακού, από τη μία άκρη της ηπείρου στην άλλη. Πιστεύουμε λοιπόν πως δεν θα αποτελέσει πρόβλημα ούτε για το 2030».