Μπάιντεν: «Ντροπή» που ο Τραμπ δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του

«Ντροπή» χαρακτήρισε ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχτεί την ήττα του στις εκλογές, σημειώνοντας ότι δεν θα βοηθήσει την «κληρονομιά του προέδρου».

Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε απόλυτα αισιόδοξος για την προσπάθεια της ομάδας μετάβασής του στην εξουσία, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, παρότι ο απερχόμενος πρόεδρος και η διακυβέρνησή του προσπαθούν να την εμποδίσουν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ντελαγουέρ, την Τρίτη, ωστόσο, είχε αναφέρει ότι εκτιμά πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα αναγνωρίσουν τελικά τη νίκη του.

Η άρνηση της διακυβέρνησης του Τραμπ να ξεκινήσουν τη διαδικασία μετάβασης «δεν αλλάζει καθόλου τη δυναμική αυτών που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε», ανέφερε ο Μπάιντεν, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί αργότερα με το επιτελείο του.

«Ειλικρινά, δεν βλέπουμε τίποτα που να μας επιβραδύνει», είπε, όπως μεταδίδει το CNNi.

Η άρνηση της διορισμένης από τον Τραμπ διαχειρίστριας της Γενικής Διοίκησης Υπηρεσιών Έμιλι Μέρφι, να προχωρήσει στο απαραίτητο νομικά βήμα να ανακηρύξει τον Μπάιντεν εκλεγμένο πρόεδρο, έχει εμποδίσει την ομάδα του από το να λάβει 6,3 εκατομμύρια δολάρια σε κονδύλια που διατέθηκαν από το Κογκρέσο για μεταβατικές προσπάθειες.

Επιπλέον, εμποδίζει την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν από το να έχει πρόσβαση σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ενώ και ο ίδιος ο Μπάιντεν δεν λαμβάνει την καθημερινή ενημέρωση του προέδρου.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι η καθημερινή ενημέρωση «θα ήταν χρήσιμη, αλλά δεν είναι απαραίτητη», προσθέτοντας ότι η ομάδα μετάβασής του μπορεί να προχωρήσει και χωρίς αυτή τη χρηματοδότηση.

«Θα συνεχίσουμε με τον τρόπο που κάνουμε. Θα κάνουμε ακριβώς ότι θα κάναμε εάν είχε παραδεχτεί την ήττα του και είχε πει ότι κερδίσαμε –κάτι το οποίο κάναμε. Επομένως δεν αλλάζει κάτι πραγματικά», τόνισε ο Μπάιντεν.