Μπακάρι Χέντερσον: Ένοχοι οι πέντε κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο

Βγήκε η ετυμηγορία για τη δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, στο Λαγανά της Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας έκρινε ένοχους για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού τους πέντε κατηγορουμένους και ένοχο για θανατηφόρα σωματική βλάβη τον έναν σύμφωνα με το pelop.gr.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι ίδια με την πρωτόδικη, όμως ελήφθη κατά πλειοψηφία, σε αντίθεση με την πρωτόδικη που ήταν ομόφωνη. Αυτοί που μειοψήφησαν ήταν η Πρόεδρος, μία δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι τάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Όσον αφορά τα ελαφρυντικά ο εισαγγελέας πρότεινε μόνο για τον κατηγορούμενο που κρατείται ακόμα και σήμερα να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο καβγάς ανάμεσα στην παρέα του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή Μπακάρι και μιας ομάδας Σέρβων, που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017, είχε ξεκινήσει με αφορμή μια σέλφι, που έβγαλε μια σερβιτόρα σερβικής καταγωγής με το θύμα. Έξω από το μπαρ οι κατηγορούμενοι χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 22χρονο, στο κεφάλι και τον αυχένα, ακόμα και με σιδερογροθιά.