Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δικαστική απόφαση-βόμβα!

Οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράους μπροστά στα μάτια της κόρης τους στα Γλυκά Νερά, απέτυχαν στην προσπάθειά τους να πάρουν την επιμέλεια της εγγονής τους, Λυδίας, η οποία θα ζήσει στις Φιλιππίνες.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, 35 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πέρυσι επειδή έπνιξε την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς, μπροστά στα μάτια της εννέα μηνών τότε κόρης του ζευγαριού Λυδίας, το Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανθρωποκτονία, το αίτημα των γονιών του Αναγνωστόπουλου για την επιμέλεια της κόρης του ζευγαριού Λυδίας απορρίφθηκε από δικαστήριο της Αθήνας.

Πλέον, οι Έλληνες παππούδες της μικρής θα έχουν μόλις μία ώρα επικοινωνία εβδομαδιαίως με τη μικρή Λυδία «μέσω Skype ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων», όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης, είπε: «Είναι αυτό που θέλαμε από κάθε άποψη. Το κοριτσάκι θα ζει τώρα ειρηνικά με την αδερφή και τη μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν, στις Φιλιππίνες. Η Λυδία δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη από εκεί».

Η δικαστική απόφαση τερματίζει τις προσπάθειες της οικογένειας του Αναγνωστόπουλου να επαναφέρει τη Λυδία στην Ελλάδα. Και έρχεται αφότου ο Αναγνωστόπουλος άσκησε έφεση τον περασμένο μήνα για να μειωθεί η ποινή που του έχει επιβληθεί.

Μιλώντας ενόσω η έφεσή του ξεκινούσε στην Αθήνα, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αναγνωστόπουλο, λέγοντας: «Είναι απολύτως απεχθές που ο δολοφόνος της κόρης μου προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της “καλής συμπεριφοράς” του. Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να αξίζει ιδιαίτερα αυστηρή τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι χαμηλότεροι από τους χαμηλούς, και κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία με τους παιδόφιλους».

«Νομίζω ότι θα είναι μια θλιβερή μέρα για τις γυναίκες όταν ο δολοφόνος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας που κοιμόταν με το παιδί της θα εκτίσει λιγότερο από την πλήρη ποινή φυλάκισής του. Αυτός ο άνθρωπος είναι πέρα από κάθε περιφρόνηση».

Η νομική ομάδα του Αναγνωστόπουλου υποστηρίζει ότι δεν ελήφθη υπόψη κανένα ελαφρυντικό στην αρχική δίκη, και ότι ο Αναγνωστόπουλος είχε απλώς αντιδράσει βίαια επειδή «η Κάρολαϊν είχε απωθήσει τη Λυδία» και «ανησυχούσε» για την κόρη τους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θάνατος Καλογήρου: «Κάταγμα στο οστό του λαιμού σημαίνει αυτόματα στραγγαλισμός»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Reuters: Μυστικές συναντήσεις Αμερικανών και Ρώσων στην Ελβετία για τον πόλεμο στην Ουκρανία
21 Φεβρουαρίου, 2025
Καραμίχος:«Όταν μου ανακοίνωσε ο γιατρός τον καρκίνο, η πρώτη μου σκέψη ήταν αν είναι τακτοποιημένη η διαθήκη μου»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνάντηση Μητσοτάκη με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών
21 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρα παράσυρση πεζού από απορριμματοφόρο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ξάνθη: Τι απαντά το ΕΚΑΒ στις καταγγελίες για την μεταφορά ασθενούς με εγκεφαλικό
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή σε κατοικία στου Ρέντη
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ποια δικαστήρια θα εκδικάζουν τις φορολογικές διαφορές
21 Φεβρουαρίου, 2025
Πώς δρούσε ο οδηγός ταξί που έκλεβε τις τραπεζικές κάρτες από τους πελάτες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Οι μετανάστες από τη Βενεζουέλα που ήταν στο Γκουαντάναμο επέστρεψαν στην χώρα τους
21 Φεβρουαρίου, 2025