Μπογδάνος: «Περαστικά σε όσους αρνούνται τη χρήση μάσκας»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ευχήθηκε «περαστικά» σε εκείνους που αρνούνται τη χρήση μάσκας για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού και «πλησιάζουν στη μανιοκαταδίωξη» πιστεύοντας ότι κάποιοι «θέλουν το κακό του κόσμου».

«Αυτό συνδέεται με ένα γενικότερα υποτιθέμενα αντισυστημικό φαινόμενο που ανθεί στα χρόνια του διαδικτύου. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, με δυσπιστία στις τάξεις της ελίτ, τις εξουσίες και με αυτόν τον βαθύ φόβο που πλησιάζει στην μανιοκαταδίωξη ότι κάποιοι συγκεντρώνονται και μυστικά διαβουλεύονται και θέλουν το κακό του κόσμου. Περαστικά σε αυτούς που σκέφτονται έτσι. Η χθεσινή χειρονομία του πρωθυπουργού ότι θα κάνει το εμβόλιο πρώτος, εκείνος και η οικογένειά του και κάλεσε και εμάς τα δημόσια πρόσωπα της κυβέρνησης, είναι η ελάχιστη απάντηση», τόνισε αρχικά ο κ. Μπογδάνος στον Alpha 98,9 και συνέχισε:

«Αυτό το οποίο είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος αποτελεσματικό, ικανό και αξιόπιστο εφαρμόζεται και σε αυτό που λέμε. Ένας κράτος που ο πολίτης λέει αξίζει να το εμπιστευτώ και του λέει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, θα το προσεγγίσει θετικά».

Για τα βήματα που δεν έχουν γίνει στα εργασιακά: «Το συνδέω με ότι είπε ο κ. Μητσοτάκης, ότι έχουμε πυρομαχικά αλλά κρατάμε πολεμοφόδια. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα διαρκέσει η κρίση, προσπαθούμε να μην διαλύσουμε την αναπτυξιακή φάση της ελληνικής οικονομίας, προωθούμε τις ενέργειες και όταν τελειώσει αυτή η κατάσταση, θα μας βάλουν σε πλεονεκτική θέση, την οποία έχουμε κατακτήσει με την θυσία των Ελλήνων. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά ισχύει πραγματικά αυτό. Αν δούμε τα κρούσματα, σε δημογραφικά συγκρίσιμες χώρες είμαστε σε καλύτερη θέση και μπράβο στους Έλληνες».

Για τη δυσκολία με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ: «Μέσα στην τελευταία 7ετία η οικογένειά μου έχει πάρει ΕΣΠΑ και έκανε μια μικρή τουριστική μονάδα στη Νάξο. Είναι της ταλαιπωρίας και πρέπει όντως να γίνει λιγότερο της ταλαιπωρίας. Ωστόσο δεν πρέπει να δίνεται το μήνυμα ότι ήρθαν λεφτά με το τσουβάλι και ελάτε πάρτε».

Σχετικά με τα συμπεράσματα από τη ΔΕΘ: «Μπορούμε να κρατήσουμε ότι μπορούμε να έχουμε και βούτυρο και κανόνια. Ο Ερντογάν αναδιπλώνεται, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο Ερντογάν θα εξακολουθήσει να προκαλεί, όμως κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει προσωπικά».