Μπογδάνος: Τι σχέση έχει η δολοφονία Λαμπράκη με την Ελληνική Επανάσταση; – Τι απαντά η επιτροπή

Κύκλοι της επιτροπής «Ελλάδα 2021» απάντησαν στις επικρίσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την ανάδειξη της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη αντί της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Ο κ. Μπογδάνος είχε υποστηρίξει ότι η δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ δεν έχει σχέση με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αναλυτικά η απάντηση των κύκλων της Ελλάδα 2021 στον Κ. Μπογδάνο:

«Παρακολουθούμε πάντα, με προσοχή, τις κριτικές στο έργο της Επιτροπής γιατί στόχος μας είναι, για το 2021, να σχεδιάσουμε δράσεις που μας ενώνουν.

Θυμίζουμε, λοιπόν, στον βουλευτή κ. Μπογδάνο ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν δημιουργήθηκε για να συμβάλει μόνο στη γνώση της ιστορικής περιόδου του 1821. Είναι υποχρεωμένη, εκ της ιδρυτικής της συνθήκης, να αναδείξει όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Επίσης, να φωτίσει και να αναδείξει τον προβληματισμό και τις σκέψεις για το μελλοντικό όραμα της πατρίδας.

Η δολοφονία Λαμπράκη είναι μια θλιβερή ιστορική στιγμή που πήγε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Ως εκ τούτου, η επέτειός της είναι πάντα ευκαιρία για λυτρωτικό αναστοχασμό.

Όσο για την ηρωίδα της Επανάστασης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, θυμίζουμε ότι, 11 μέρες πριν, με αφορμή την επέτειο της γέννησής της, είχαμε αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο της».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kykloi-toy-ellada-2021-apantoyn-ston-mpogdano