AP PHOTO

Μπόρις Μπέκερ: Στη φυλακή για 2,5 χρόνια

Ο Μπόρις Μπέκερ φυλακίστηκε για δύο χρόνια και έξι μήνες για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατομμυρίων λιρών μετά την πτώχευσή του τον Ιούνιο του 2017.

Ο πρώην σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 28 ετών βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας. Κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες από τους ενόρκους του Southwark Crown Court νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά αθωώθηκε για άλλες 20 κατηγορίες που αφορούσαν την πτώχευσή του το 2017.

Κάποτε είχε το παρατσούκλι ο αγαπημένος Γερμανός της Βρετανίας – ο 54χρονος κάποτε αστειευόταν ότι ήταν “πρώτος σε μια σύντομη λίστα” – ο έξι φορές νικητής του γκραν σλαμ άξιζε περίπου 38 εκατομμύρια λίρες στην ακμή του σε χρηματικά έπαθλα και συμφωνίες χορηγίας.

Ακόμα και μετά την αποχώρησή του, το καλό χιούμορ και η πολύχρωμη ιδιωτική ζωή του Μπέκερ τον κράτησαν στα μάτια και την αγάπη του κοινού, παρά την προηγούμενη καταδίκη του για φοροδιαφυγή και απόπειρα φοροαποφυγής στη Γερμανία το 2002.

Αλλά καταδικάστηκε την Παρασκευή για τα όσα έκανε για να αποφύγει να πληρώσει τα χρέη του – τα οποία περιλάμβαναν μετακίνηση περιουσίας, δύο κατηγορίες για μη γνωστοποίηση περιουσίας και απόκρυψη χρέους – η κληρονομιά του Μπέκερ δέχθηκε σοβαρό πλήγμα.

Η εισαγγελέας Rebecca Chalkley είχε πει στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της υπόθεσης ότι ο Becker είχε δώσει στους υπαλλήλους της πτώχευσης το “παραμικρό”.

-Ad-