Μύκονος: Σπείρα ετοίμαζε «χτύπημα» σε βίλα επωνύμου

Με την κωδική ονομασία επιχείρηση «Βερμούδα» επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η Ασφάλεια Αττικής στη Μύκονο, προσπαθώντας να βάλει φρένο στις οργανωμένες ληστείες που λαμβάνουν χώρα στο νησί των ανέμων και αποτελούν δυσφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso το τελευταίο διάστημα σπείρες, που «γδύνουν» εύπορους τουρίστες και celebrities οι οποίοι επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες την Μύκονο, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στο κοσμοπολίτικο νησί.

Το τελευταίο περιστατικό –σύμφωνα με την Espresso – που αποτυπώνει την δραστηριότητα την οποία έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι συμμορίες αφορά τη σύλληψη ενός 23χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για Μύκονο, καθώς βρέθηκαν στις αποσκευές του ένα μικρόοπλοστάσιο, σύνεργα διάρρηξης και ποσότητα ναρκωτικών.

Οι συνεργοί του 23χρονου – όπως αναφέρει η Espresso – βρίσκονται ήδη στη Μύκονο και πλέον το κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκεται στο νησί, διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους, αφού εκτιμάται πως προετοίμαζαν κάποια μεγάλη ληστεία, το πιθανότερο στη βίλα κάποιου επώνυμου επισκέπτη και για το λόγο αυτό είχαν παραγγείλει από το συνεργό τους το μικρό οπλοστάσιο και τα διαρρηκτά εργαλεία.

«Οι πρώτοι που ανακάλυψαν το πρόσφορο έδαφος του νησιού για εύκολο κέρδος, δεν είναι άλλοι από τους Ιταλούς μαφιόζους κυρίως της Νότιας Ιταλίας, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν αρχικά “έρευνα αγοράς” στη Μύκονο πριν στείλουν εκεί τους «επαγγελματίες” τους» αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά της η εφημερίδα Espresso.