Μυστήριο: Οι ομαδικές βαφτίσεις από τον πατέρα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα και τα διπλά ονόματα

Νέα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας που αφορούν την υπόθεση της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” και αυτή τη φορά εξετάζονται σενάρια για παράνομες βαπτίσεις.

Όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που είχε αναρτήσει η “Κιβωτός του Κόσμου” στο Facebook, ο πατήρ Αντώνιος φαίνεται να έκανε ο ίδιος βαφτίσεις με νονά την πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Κιβωτού, η ομαδική βάφτιση αφορούσε σε εννέα ανήλικα παιδιά και έγινε στη δομή του Βόλου, με όλα τα παιδιά να παίρνουν δύο ονόματα.

Όπως αναφέρει η “Κιβωτός του Κόσμου” στην ανάρτηση τα 9 παιδιά “κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως – μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτό και έλαβαν νέα ονόματα”.

Δεν είναι σαφές αν τα παιδιά ήταν ήδη βαφτισμένα ή αν οι νόμιμοι κηδεμόνες τους είχαν δώσει την απαραίτητη γονική συναίνεση.

Ο Γιώργος Σταμάτης, γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας πριν λίγες μέρες στο Mega είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η “Κιβωτός του Κόσμου” να προχωρούσε σε βαπτίσεις ήδη βαπτισμένων παιδιών για να μπορεί να προχωρήσει στη συνέχεια σε παράνομες υιοθεσίες.

Σημειώνεται πως από το 2018 ο νόμος περί υιοθεσιών άλλαξε και ήταν πλέον πολύ δύσκολο να δοθούν παιδιά προς υιοθεσία που ήδη βρίσκονταν στο σχετικό μητρώο.

Στο μεταξύ, ολοένα και πιο “σκοτεινή” αποδεικνύεται η υπόθεση σχετικά με τις καταγγελίες που έρχονται στο “φως” αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της δομής φιλοξενίας ανηλίκων “Κιβωτός του Κόσμου”.

Με τις μαρτυρίες να είναι συγκλονιστικές για βασανιστήρια από τα οποία υπέφεραν τα παιδιά όταν οι “παιδαγωγοί” τα θεωρούσαν “ανήσυχα” ή “παραβατικά” και να κάνουν λόγο ακόμα και για εγκλεισμό σε κλουβί όπως συνέβαινε στη δομή του Βόλου.