«myΘέρμανση»: Εκπνέει απόψε η προθεσμία για τις αιτήσεις

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης, στην πλατφόρμα «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ.

Οι αιτήσεις – μέχρι στιγμής – έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες. Το επίδομα κυμαίνεται από 100 ευρώ έως και 1.200 ευρώ, για περιοχές με πολύ κρύο. Η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί, πριν από τις γιορτές.

Στην πλατφόρμα MyΘέρμανση οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης για πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, λοιπά καύσιμα ή ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Τα βήματα για την αίτηση

  • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία (αφορά μόνο την περίπτωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης).
  • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη/παραχωρητή (αφορά μόνο την περίπτωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης).
  • Επιλέγω είδος καυσίμου
  • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  • Επιλέγω οικισμό
  • Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας
  • Συμπληρώνω τον αριθμό λογαριασμού IBAN στο myAADE μέσω της πλατφόρμας Μητρώο & Επικοινωνία.
  • Το επίδομα θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με το είδος του καυσίμου. Όσο πιο φιλικό προς το περιβάλλον είναι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ενίσχυση.
Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025